31-08-08

Domein Bovy

Deze namiddag zijn we op domein Bovy in Bolderberg gaan wandelen. Allee, wandelen, het was eerder slenteren: Kelly is verleden donderdag in de manege van het paard gevallen en doorwandelen is wat pijnlijk nu (vooral door stijve spieren hoor, niet ernstiger gelukkig). Maar de beloning was reden genoeg om mee te wandelen... Een ijsje aan de vroegere geitenboerderij, en geloof het of niet, er is niet veel wat ons kan tegenhouden om een ijsje te etenOnschuldig


Bolderberg ligt vlak tegen het circuit van Zolder, en we konden de racers in de 24uren race daar goed volgen. Dus vandaag net iets minder rustig, maar niemand dat zich daar iets van aantrekt, dit is eigen aan de omgeving daar. Wanneer de wind goed zit horen wij zelfs het geluid van die racewagens in onze achtertuin.

Vreemd genoeg geen enkele Cavalier tegen gekomen, maar wacht maar tot volgend jaar rond dezelfde tijd, dan zal er toch minstens ééntje rondlopen als we daar zijn!

Groetjes en tot het volgende postje
Dieter

18:22 | Commentaren (4) | Tags: dieter

30-08-08

Een heel arsenaal.

Zoals jullie al weten gaan wij een cavaliertje verwelkomen bij ons in huis. Natuurlijk heb je daar nogal wat spulletjes voor nodig.

Af en toe stap ik een keertje een dierenspeciaalzaak binnen en neem ik uiteraard iets mee. En nu we al een heleboel bij elkaaar gespaard hebben, zal ik het hier een keertje laten zien:

We hebben al een mooi ingerichte slaapplaats met een lekker zacht kussen:

bench

 

 Speeltjes zijn er natuurlijk ook al genoeg: 6 piepende balletjes, 2 zachte niet-piepende balletjes, 2 ringen om lekker op te kauwen, een floshtouw om rond te sjouwen, een puppykong en piepende Froggy (dit met een reservepieper, je weet maar nooit dat de vorige "toevallig" kapot gaat Tong uitsteken ):

speeltjes

 

 Cavalier eet- en drinkbakjes: speciaal ontworpen zodat onze kleine spruit niet met z'n oren in de bak hangt (of dat hopen we toch Tong uitsteken):

EetDrinkbak

 

 Een groot 'microvezeldeken' (zo stond het toch op de verpakking, en dat is dus blijkbaar een ENORM zacht deken Lachen), dat in de zetel zal liggen voor hem:

deken

 

 En vermits hij in de zetel waarschijnlijk niet braaf OP z'n deken gaat blijven liggen maar er langs (dat waarschijnlijk nog de schuld van de baasjes gaat zijn omdat we het zo zacht vinden en er zelf komen op liggen), hebben we ook nog een rubberen borstel. Deze deed wonderen bij het verwijderen van de haren van onze kat uit de zetel, dus hopen dat dit voor cavalierhaartjes ook lukt:

rubberBorstel

 

Over cavalierharen gesproken. Borstels om onze schat proper te houden en te verwennen zijn er natuurlijk ook bij: eentje met roterende tanden, zodat het niet te hard aan de haren trekt, en eentje met zachte ijzeren haaartjes om de lossen haren te verwijderen.
Hierbij ook nog een droogdoek voor als onze spruit helemaal nat is door de regen of vol van modder door de wandeling:

borstels

 

 En als laatste, nog een grote rode plastieken bak om al het speelgoed en zijn spulletjes in op te bergen:

opbergbak

 

Jaja, we hebben al heel wat, en toch ontbreken er nog een paar dingen, zoals poepzakjes, een halsbandje, een leibandje om te gaan wandelen,... En natuurlijk: DE HOND ZELF!!  Lachen Maar dat komt nog allemaal in orde!

Ik ga hier maar gaan afsluiten, want het postje is al meer dan lang genoeg met al die foto's. Allemaal nog een prettig weekend gewenst en tot de volgende keer!

Groetjes
Kelly

 

25-08-08

Pupjes bezoeken

Op zondag 7 september mogen we bij Vera en Chris, de fokkers, op bezoek gaan. Momenteel hebben ze een nestje van 3 pupjes, maar deze hebben al allemaal een goed baasje.

Wij gaan een keertje gaan rondneuzen bij de pupjes (die dan zo een 6 weken oud gaan zijn). Wel spijtig dat er nog geen pupje voor ons bij is, maar dat hebben we ook zo afgesproken met hun.

Hopelijk gaan we snel te weten komen wie de mama van onze Charly mag gaan worden, want zelfs dat is nog een verrassing voor ons.
Maar als wij weten wie de mama gaat worden, zullen we het jullie ook zeker laten weten.Knipogen

Groetjes
Kelly

19:36 | Commentaren (9) | Tags: kelly, pupjes

24-08-08

Even voorstellen

Voila,
het eerste postje is gemaakt, het spelen met de lay-out begonnen. Onze eerste stapjes in blog-world zijn gezet (yeeeey)
We zullen eens beginnen met ons voor te stellen...

Onze namen zijn Kelly en Dieter, wij worden de baasjes van een hopelijk braaf cavaliertje dat Charly zal gaan noemen. Het kleine beestje moet nog geboren worden, wat zeg ik, moet nog gemaakt worden Knipogen

20080824_02

 

Wij wonen samen in het westen van Limburg, op de grens met Vlaams-Brabant.

Samen zullen wij de avonturen van ons en onze nieuwe (toekomstige) huisgenoot hier gaan vastleggen.

 

Groetjes
Kelly en Dieter

15:17 | Commentaren (6) | Tags: kelly, dieter

Nieuw hier

Hallo hallo, ik ben nieuw in de blog-wereld. Wil er alvast aan uit kunnen als ons cavaliertje thuis rondloopt.

14:43 | Commentaren (1)