12-09-08

Nog lang wachten

Wij zeggen hier altijd wel dat het nog zo lang gaat duren voor alleer we hier een pup in huis krijgen, maar we hebben nog niet verteld waarom het nog zo'n tijd gaat duren.

Wel, we hebben hier heel bewust voor gekozen. Vooreerst wonen we nu ongeveer een jaar en 4 maanden in ons huisje. In mei hebben we besloten om nog eens ver weg op vakantie te gaan, om nadien voor de hond te gaan en hem een mooi thuis te geven. De vakantie wordt Turkije, met het vliegtuig en een pup, dat zou niet goed komen, en hem al gaan achter laten als kastaar van een paar maanden, dat vonden we persoonlijk geen leuk vooruitzicht. Als onze Charly hier rond loopt zullen het zeker de eerste jaren geen vliegreizen meer zijn vermoed ik, eventueel met de auto, maar ik ga vooral uit van midweekjes ofzo in vakantieparken in de buurt... Alleejah, dat zullen we dan wel zien, dit is enkel de theorie :)

Verder zijn we al geruime tijd zeker dat we met Vera en Chris verder willen, en natuurlijk moet je dan ook wat rekening houden met hun hondjes hé, op commando lukt het namelijk niet om pups te werpen. Wat het dan nog moeilijker maakt is dat hun teefjes allemaal blenheims zijn, terwijl wij eigenlijk echt wel onze zin op een tri-color manneke gezet hebben...

Dat wil dus zeggen dat de mama (ons Jessy) een tricolor reuke moet werpen (geen stress hoor Jessy'ke ;)) en anders wachten we nog wat langer... En meer nog, dan wachten we niet op de eerstvolgende mogelijkheid, wat dan Jaimie zou zijn! Dan wachten we tot wanneer "ons" Diva oud genoeg is om haar eerste nestje te maken.

Ons Diva?
Jah, toen we voor het eerst bij Vera en Chris over de vloer kwamen was Diva echt wel de meest spring in't veld, vrolijkste en mooiste hondje. Nie moeilijk natuurlijk als de voorliefde zowiezo uitgaat naat tri-color, en Diva is de jongste. Maar allee, een voorkeur hebben mag toch hé? Diva is echter op dit moment nog te jong om gedekt te worden.
Bij een tweede bezoek kijk je al heel anders naar de hondjes, ik bedoel daarmee: de eerste keer ben je gewoon een beetje overdondert! Diva blijft ons favorietje, maar (en daar ben ik van verschrokken) Jessy zat ook veel naar ons te kijken, wat me de eerste keer niet is opgevallen, Diva vroeg toen veel meer aandacht, terwijl die haar aandacht nu verdeelde tussen ons en de pupjes van Caress.

Nu, na ons bezoek van afgelopen zondag zijn we er zeker van dat we de juiste beslissing nemen om te wachten op een nestje, Vera en Chris voeden de pupjes goed op, en de andere cavaliertjes spelen ook met de pups. Mensenschuw zullen ze zeker ook niet zijn, want bezoekers komer er meer dan genoeg over de vloer (waaronder ook wij natuurlijk)
Wel, lang wachten dus nog, maar wees van één ding zeker, we zullen er niet onvoorbereid aan beginnen. We denken er eerder veel te hard bij na op dit ogenblik...


Groetjes Dieter

 

21:30 | Commentaren (2) | Tags: dieter

Commentaren

Het doet me echt plezier dat het in huis halen van een pup op zo een doordachte manier gaat. Een voorbeeld voor vele anderen!

Gepost door: Ruby | 13-09-08

hey
goede keus hoor en ja diva is een echt schatje hé
zelf heb ik reutje gerry van mama poppy,
hopelijk moeten jullie niet te lang wachten op jullie charlie
groetjes brigitte

Gepost door: brigitte | 17-09-08

De commentaren zijn gesloten.