28-09-08

Doggysitten


We hebben misschien nog geen woefke, maar af en toe kunnen we wel een keertje oefenen zenne!

Als Dieter zijn ouders op vakantie gaan, mogen wij altijd voor hun woefke gaan zorgen, dan gaan we doggysitten (Maya is geen babytje, dus 'baby'sitten is niet zo gepast).


Maya is een heel mooie Duitse Herder die spijtig genoeg al heeeeeeeeeeeeeel lang aan heupdysplasie lijdt. Daarom kan ze ook nooit mee als ze daar op vakantie gaan, of eens lekker gaan wandelen.

Maar zooooooooooooooooo heel erg vindt Maya dat niet hoor, ze is nu een enorm verwend woefke die altijd mooi op tijd haar eten, snoepjes, appels,... krijgt. Wat kan je anders doen, als je ze niet kan verwennen met een flinke wandeling...

Af en toe een kort spelletje met haar bal vindt ze geweeeeeeeeeeldig... Dan gooi je die bal tot aan de andere kant van de tuin, rent ze er achteraan om de bal te stoppen, en gaat je lekker staan aanstaren. En dan is het weer onze beurt om die bal te gaan halen (want hem zelf terug brengen doet ze toch bijna niet), en hem dan weer een andere kant op te gooien,...
Tot Maya gaat liggen, dan is het gedaan met spelen, dan voelt ze dat haar heup alle sprongetjes en spurtjes niet goed aankan.

Tijdens onze bezoekjes hebben we toch een paar fotootjes kunnen maken, en die laten we graag eventjes zien:

 

Maya2

Maya3

 Maya1

 

Pootjes en groetjes
Maya en Kelly

15:27 | Commentaren (4) | Tags: maya, kelly

27-09-08

Spijtig

Hoi allemaal,

jammer maar helaas is er geen juiste gok geweest op de nieuwe kleur van ons tuinhuisje. Jammer genoeg dus ook geen winnaar.
En dat is toch wel spijtig want de winnaar kreeg een waardebon: "goed voor 1 verflaag aan te brengen op ons tuinhuisje" Knipogen

 

De kleur die we gekozen hadden, noemt Rendier, en dit is het bewijs:kleur

Groetjes
Dieter

09:10 | Commentaren (2) | Tags: dieter

21-09-08

Tuinhuisje verven

Zoals het titteltje al zegt, we hebben ons dit weekend bezig gehouden met het tuinhuisje te verven!
Het was wel nodig hoor, het zag er echt niet goed uit, kijk maar:
Kopie van DSC01837

De foto's van "tijdens" besparen we jullie, allee jah, kom, toch maar ééntje, we kunnen er niet aan weerstaan!
Het groene kleurtje moet ook nog vernieuwd worden, maar dat is niet meer voor dit jaar. Hiervoor hebben we nog geen alternatief, en alles in gelijke kleur zou wat saaier overkomen als nu.

Kopie van DSC01863

 Zaterdagavond stond de eerste laag erop, toen zijn we even gaan bekomen op de kermis van Hasselt bij het spetterende vuurwerk, maar op tijd naar huis gegaan om op zondag vol goede moed de tweede laag te leggen.
Het resultaat na het aanbrengen van de tweede laag mag er best wezen, daar zijn we trots op...
Kopie van DSC01885

 Jammer genoeg hadden we beter eerst het gras even afgereden, het lijkt niet meer recht te komen.

Ah ja, wie kan raden wat de naam is van de kleur die erop is gezet, wacht een leuke verassing!


Groetjes
Kelly & Dieter

20:02 | Commentaren (6) | Tags: dieter, kelly

17-09-08

Poppy zwanger

Af en toe ga ik ook een keertje kijken naar de Blog van Vera en Chris (Colours of Wales). Nu zag ik daar het nieuwe berichtje staan. Poppy, het teefje van Vera's dochter is ook zwanger ondertussen.
Lachen

De papa van het nestje is loranka's welsh magic ( Tom ).
Dit mooie bleinheim reutje kan je ook gaan bewonderen op deze site:  http://www.of-maesllyn.be/frame.htm net als de papa van Charly.

Deze pupjes worden half oktober verwacht. Hopelijk gaan het mooie gezonde pupjes zijn. 

Er zijn nu weer enkele toekomstige baasjes meer, die ongeduldig aan het wachten zijn.
Lachen

Groetjes
Kelly

09:59 | Commentaren (2) | Tags: kelly

15-09-08

Op naar de 1000

Jaja, ik zag net dat onze teller over de 500 gegaan is! Bedank aan alle bezoekerkes om langs te komen!
Lachen

Op naar de 1000 dan maar! En maar hopen dat we inspiratie genoeg blijven hebben om postjes te plaatsen. Zo zonder dat er hier een Charlytje rond loopt is het nogal moeilijk om dat hier altijd vol te typen hoor!!
Lachen

Groetjes
Kelly

11:48 | Commentaren (7) | Tags: kelly

13-09-08

Filmpje

Een weekje geleden gingen we gewapend met het fototoestel, naar Vera en Chris in Maldegem.

We hebben daar ook fillempjes gemaakt, en hiervan hebben we nu een stukje verknipt en online gezet... Youtube maar eens uittesten hé

Veel plezier met het kijken!
Hier is het:

Groetjes Dieter

18:04 | Commentaren (4) | Tags: dieter, filmpje, pupjes

12-09-08

Nog lang wachten

Wij zeggen hier altijd wel dat het nog zo lang gaat duren voor alleer we hier een pup in huis krijgen, maar we hebben nog niet verteld waarom het nog zo'n tijd gaat duren.

Wel, we hebben hier heel bewust voor gekozen. Vooreerst wonen we nu ongeveer een jaar en 4 maanden in ons huisje. In mei hebben we besloten om nog eens ver weg op vakantie te gaan, om nadien voor de hond te gaan en hem een mooi thuis te geven. De vakantie wordt Turkije, met het vliegtuig en een pup, dat zou niet goed komen, en hem al gaan achter laten als kastaar van een paar maanden, dat vonden we persoonlijk geen leuk vooruitzicht. Als onze Charly hier rond loopt zullen het zeker de eerste jaren geen vliegreizen meer zijn vermoed ik, eventueel met de auto, maar ik ga vooral uit van midweekjes ofzo in vakantieparken in de buurt... Alleejah, dat zullen we dan wel zien, dit is enkel de theorie :)

Verder zijn we al geruime tijd zeker dat we met Vera en Chris verder willen, en natuurlijk moet je dan ook wat rekening houden met hun hondjes hé, op commando lukt het namelijk niet om pups te werpen. Wat het dan nog moeilijker maakt is dat hun teefjes allemaal blenheims zijn, terwijl wij eigenlijk echt wel onze zin op een tri-color manneke gezet hebben...

Dat wil dus zeggen dat de mama (ons Jessy) een tricolor reuke moet werpen (geen stress hoor Jessy'ke ;)) en anders wachten we nog wat langer... En meer nog, dan wachten we niet op de eerstvolgende mogelijkheid, wat dan Jaimie zou zijn! Dan wachten we tot wanneer "ons" Diva oud genoeg is om haar eerste nestje te maken.

Ons Diva?
Jah, toen we voor het eerst bij Vera en Chris over de vloer kwamen was Diva echt wel de meest spring in't veld, vrolijkste en mooiste hondje. Nie moeilijk natuurlijk als de voorliefde zowiezo uitgaat naat tri-color, en Diva is de jongste. Maar allee, een voorkeur hebben mag toch hé? Diva is echter op dit moment nog te jong om gedekt te worden.
Bij een tweede bezoek kijk je al heel anders naar de hondjes, ik bedoel daarmee: de eerste keer ben je gewoon een beetje overdondert! Diva blijft ons favorietje, maar (en daar ben ik van verschrokken) Jessy zat ook veel naar ons te kijken, wat me de eerste keer niet is opgevallen, Diva vroeg toen veel meer aandacht, terwijl die haar aandacht nu verdeelde tussen ons en de pupjes van Caress.

Nu, na ons bezoek van afgelopen zondag zijn we er zeker van dat we de juiste beslissing nemen om te wachten op een nestje, Vera en Chris voeden de pupjes goed op, en de andere cavaliertjes spelen ook met de pups. Mensenschuw zullen ze zeker ook niet zijn, want bezoekers komer er meer dan genoeg over de vloer (waaronder ook wij natuurlijk)
Wel, lang wachten dus nog, maar wees van één ding zeker, we zullen er niet onvoorbereid aan beginnen. We denken er eerder veel te hard bij na op dit ogenblik...


Groetjes Dieter

 

21:30 | Commentaren (2) | Tags: dieter

09-09-08

Pupjes kijken

Na een voormiddagje strijken, opruimen en eten, sprongen we in de auto, om zo na iets meer dan anderhalf uur toe te komen in Maldegem !!!

Daar aangekomen kregen we weer een warm welkom van zowel de hondjes als Vera en Chris.
Men zegt wel dat cavaliertjes geen waakhonden zijn, maar het blafconcert liet ook aan de buren merken dat we er waren. Tong uitsteken

En nu naar datgene waar iedereen hier zit op te wachten: de pupjes.
De pupjes zijn prachtig, zacht, lief, speels, … Ja je kent dat wel he :-) Zo een wollig hummeltje dat een beetje ongecontroleerd rondspringt, waar we gek genoeg meteen verliefd op worden! :-)
Het is een nestje van 3 kleine schatjes: 1 tricolor reutje, 1 bleinheim reutje en 1 bleinheim teefje, met als namen respectievelijk: Paco, Blitser en Sita.

_Pups

 Het is de beste foto die we van de 3 kleintjes samen hebben kunnen maken. Da zit dus écht nie stil é!!


En hier is de gelukkige mama (die zich al een beetje beter laat fotograferen)

_Mama

 

De ouders van ons hondje zijn ondertussen ook bekend. Milo had dat goed gezien, ons pupje zal normaal gezien ook een zoon worden van Jessy (Bleanpennal Megan), als er in haar nestje een tricolor reutje zit.
Dit is de mooie Jessy, bij Dieter op schoot:

_Jessy

 

En Jessy nog eventjes in de frisse buitenlucht:

_Mama2

 

En de papa kan je vinden op: http://www.of-maesllyn.be/frame.htm
Het zal Glen worden, een mooie tricolor reu, je kan hem vinden onder de knop ‘Boys’, en dan vind je hem als  ‘Loranka’s Welsh Enchanter (Glen)’

Nadat we afscheid genomen hadden van Vera, Chris en de hondjes zijn we nog even doorgereden naar de zee. Een uurtje gaan uitwaaien tijdens een wandelingetje op de dijk, kan goed doen Lachen

Groetjes
Dieter en Kelly

 

19:24 | Commentaren (5) | Tags: kelly, dieter, pupjes

05-09-08

"Kies-een-hond"

Hallo allemaal,

Net las ik op het blogje van Ruby een postje (http://cavalierkingcharles.skynetblogs.be/post/6218427/we...) waarin verwezen werd naar een website waar je in 8 korte vraagjes kan te weten komen welk ras "het beste bij je past"...

OK dacht ik, gaan we eens snel proberen, wie weet waar komen we uit, misschien op een heel ander ras... Maar neen hoor:

Based on the information you have provided, we suggest you consider the following dog:
Cavalier King Charles spaniël

Voila sie... Kon het nog duidelijker??? :p
Nu maar afwachten tot de kleine spruit bij ons komt, maar da's nog lang wachten hoor...

Groetjes
Dieter

18:19 | Commentaren (5) | Tags: dieter

Pupjes kijken

Jaja, zondag is het zover. Dan rijden wij naar Maldegem om pupjes te gaan kijken!
En dan zullen we ook meer te weten komen over wie de mama en papa van onze Charly gaan worden.
Ik kan bijna niet meer wachten om de pupjes te knuffelen Lachen

We gaan proberen mooie fotootjes te maken, en we zulllen deze dan wel eventjes posten voor jullie Knipogen

Momenteel kan je ook al fotootjes vinden op het blogje van Vera. Klik maar even op de link 'Colours of Wales' in de linkerkolom.

Tot zondag (of maandag, hang er van af wanneer ik tijd vind om te posten)
Groetjes
Kelly

11:46 | Commentaren (4) | Tags: kelly, pupjes