02-10-08

Meer over Maya

Zoal in het vorige postje gezegd werd is Maya de hond die bij m'n ouders rondloopt. We hebben haar als pup bij een prive fokker gehaald. Al sinds ze een viertal weken in huis was, werd het duidelijk dat ze heupdysplasie heeft. Je zag haar trekken met de achterpoot, meestal de rechtse, als ze gaat liggen, gaat ze schuin liggen, over haar linker achterpoot en ze heeft zowiezo nooit graag gehad dat je haar een aai over haar heupstreek gaf.


Een trap heeft ze nooit op kunnen lopen, maar op zich is dat geen probleem omdat ze gewoon langs buiten loopt... 's Nachts slaapt ze beneden in de garage (ik denk niet dat ze ooit 1 nacht buiten geslapen heeft in het buitenhok) terwijl ze overdag buiten in de tuin loopt, 's avonds mag ze dan weer in de keuken.
Nu, dat in de keuken liggen na tienen is vooral omdat ze anders de buurt bijeen blaft bij het minste geluid... Dit natuurlijk omdat ze haar energie kwijt probeert te spelen, want ze blaft de hele dag door.

Verwend, ja dat is ze wel, vroeger kreeg ze elke middag een boterhammeke, maar die tijd is (gelukkig) intussen voorbij, in de vooravond haar brokskes (speciaal dieet voeding) en rond een uur of negen een appel... Yep, nen appel, geschild...
En daar staat ze op hoor!

Maya is onze derde hond, ze werd vooraf gegaan door een straathond die we uit het asiel hebben gehaald, die werd daar gevonden, vastgebonden aan een boom (het meest klassieke verhaal dus). Dit was een kruising tussen een groenendaler en nog iets, hij werd bij ons Rex genoemd. Natuurlijk gingen we "enkel even kijken", maar na een korte wandeling waren we verkocht! De hele rit van het asiel tot thuis is hij leuk in de koffer van de auto blijven zitten (je kent dat wel, een 4-deurs met de koffer een beetje open met deken ertussen dat ze niet dicht kon slaan en dichtgebonden met touw opdat ze niet open zou springen... De dag nadien vertrokken we op dezelfde manier naar de dierenarts en na 300 meter sprong hij uit de auto. Tjah, die eerste rit was interessant, maar terug naar het asiel, dat zag hij niet zitten, dat blijf ik over dat moment denken. Alle jah, Rex hebben we moeten afgeven omwille van ouderdom, nadat hij nog heel wat gelukkige jaartjes bij ons heeft doorgebracht.

De eerste hond die thuis heeft rondgelopen, was in huis enkele maanden voor alleer ik geboren werd. Dit was een mooie Golden Retriever, Tessa, waar ik voor de rest nog weinig van weet, omdat ik gewoon te jong was.

Na Rex heeft het een half jaar geduurt vooralleer er weer een hond in huis kwam, de bedoeling van m'n  papa was om met Maya te gaan wandelen, en in eerste instantie gehoorzaamheid te doen, en later dan naar pakwerk door te gaan. Beiden zijn dus onmogelijk gebleken met haar. Ze gaat niet zo graag wandelen, en als we bij ons de velden in wandelen, gaat dit goed voor een halve kilometer, en dan wil ze weer naar huis. Wat ze wel graag doet, is meerijden met de auto. In de Berlingo zitten met het hoofd naar boven, en maar rondkijken, komiek om te zien...

Ach jah, het is niet anders, en we proberen haar het beste te geven, en dat wil dan ook zeggen dat er maar korte spelsessies zijn, omdat ze meer niet aankan, maar als ze een goeie dag heeft, en ze springt naar de bal (wat ik eigenlijk moet vermijden bij het gooien) is dat mooi om te zien. Voor een andere herder is het misschien dagelijkse kost, maar bij haar een bewijs dat ze zich goed voelt. Wanneer je buiten bezig bent, al was het maar gras afrijden, zie je haar gewoon genieten, en in het begin constant naast je op en af lopen (natuurlijk met bal in de mond hé)


Groetjes
Dieter

 

20:54 | Commentaren (2) | Tags: dieter, maya

Commentaren

mooi beschreven! draag zorg voor hem wat jullie al doen!...
ontroerd me steeds zulke verhalen maar als de baasjes erachter staan, komt dit dik in orde!

grtjs en nu bedtijd!, chantal en co...

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 03-10-08

Dank zij je ouders heeft deze hond toch nog een prachtig leven !!

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 03-10-08

De commentaren zijn gesloten.