07-10-08

Tweede plaag

Na de eerste "plaag" in het voorjaar (het ging hier over een oneindig aantal mei-keverkes) zitten we nu aan onze tweede plaag van beschermde diersoorten...
De ramen en muren zitten voor de moment vol met lieveheersbeestjes.
Wat zorgt er toch voor dat onze tuin een aantrekkingspool is voor bedreigde diersoorten, of zijn deze bedreigde beestjes ondertussen al heel wat minder bedreigd als wat je zou verwachten als je internet raadpleegt???
Die meikevers zijn in het voorjaar met tientallen uit het gras tevoorschijn gekomen, een veertien-tal dagen lang, wel een mooi schouwspel om te zien en te horen, die dingen lijken wel op helicopters als ze uit het gras verschijnen, een groot lawaai hoor.
Vandaag is het een ander verhaal, we hebben nu al een 30 tal lieveheersbeestjes buiten gezet, maar dat weegt niet op tegen de aantallen die zich op de muren van het huis bevinden.

Beestjes

Versta ons niet verkeerd, we zien veel liever deze twee kever soorten in onze tuin zitten als een kolonie wespen of andere steekbeesten (waar we dit jaar van gespaard zijn gebleven). Vorig jaar zaten er in de zomer constant wespen hout van onze tuinpanelen af te schrapen, en das veel minder gezellig...

Maarre, zo'n lieveheersbeestje, is dat giftig voor een cavalierke als hij die zou verorberen???

Groetjes Dieter

22:10 | Commentaren (0) | Tags: dieter

De commentaren zijn gesloten.