13-10-08

Stamboom naam

We verwachten onze Charly zowiezo in 2009, het staat dus vast dat z'n stamboom naam met een I zal moeten beginnen.
Probeer maar eens een naam te vinden voor een manneke die nog met een I begint (en kom niet af met Ivo, want dat is geen naam die ik met een hond zou gaan associeren).

Neen, we hebben gewikt en gewogen, maar geen naam was geschikt. We gingen dan de toer op van "Irrisistablecharly" (met een glimlach naar Gentlemilo (aka Milo), wat we heel mooi gekozen en gcombineerd vonden).

Maar ook dat kan niet: voor Sint Hubertus moeten de namen minimaal 3 en maximaal 10 karakters bevatten... Dan maar over een andere boeg gooien!

We kwamen uit bij Ivanhoe, het is te zeggen, ik kwam daarbij uit, en Kelly had geen beter voorstel (nog steeds niet), veel keuze is er dus voorloopig niet.
Met eenparigheid van stemmen zal dus voorlopig (en tot er eventueel een beter voortstel op de proppen komt) IVANHOE de stamboomnaam voor Charly worden.

Groetjes Dieter

 

20:26 | Commentaren (4) | Tags: dieter, ivanhoe

11-10-08

Een heel arsenaal (deel 2)

Zoals jullie al weten hebben wij al heel wat aankopen gedaan voor onze toekomstige schat. Ondertussen hebben we nog wat spulletjes gekregen en bijgekocht.

Natuurlijk kom ik hier met plezier vertellen wat de nieuwe spulletjes zijn:

Een rekje om in de deuropening te zette tussen bijvoorbeeld de keuken en de living. Je weet nooit dat er iemand op bezoek komt met een peuter, die dan rustig op de grond wil spelen. En om de peuter geen schrik aan te jagen en ons woefke te behoeden voor stukjes speelgoed, die kunnen opgegeten worden. Kortom om ons woefke in de keuken of de living te houden als het zou nodig zijn.


deurrekje


Een lekker zacht mandje om in te kunnen liggen, als hij niet op onze schoot en/of bij in de zetel ligt.


mandje


We hebben al grote bakjes om uit te eten, maar dan gaat onze kleine schat als pup waarschijnlijk nog niet aan zijn eten en drinken geraken. Daarom heb ik van Dieters mama 2 stenen bakjes gekregen, en deze zijn zeker laag genoeg om aan te kunnen eten en drinken. Deze zal ik dan wel op een anti-slip matje zetten, anders gaat hij daar heel de keuken mee rond gaan als hij aan het eten is.


Etensbakjes


Een lekker zachte mat om op te gaan liggen, als het mandje te warm zou zijn. En deze mat kan eventueel ook in de koffer of op de achterzetel in de auto, als we met ons woefke andere plekken opzoeken om te gaan wandelen.


matje


Over wandelen gesproken. Ons woefke gaat in het begin nog niet zoveel kilometerkes mogen wandelen natuurlijk, en misschien al snel moe worden als we een wandelingetje maken. Daarom hebben we van een vriendin een soort zakje gekregen dat we kunnen aandoen en waar ons schatje kan in uitrusten.


Zakje


Natuurlijk heb je ook een riem nodig om te gaan wandelen. Het is er zo eentje waar het hondje veel wandelruimte krijgt, als hij aangelijnd moet blijven. Maar uiteraard herkennen jullie dit wel.


Riem


Borstels enzo hebben we al wel genoeg denk ik, maar heb het toch niet kunnen laten om nog even de verzorgingsset voor langharige dieren mee te brengen van de Aldi (shame on me). Daar zit dan onder andere ook een nagelschaar in en een heel fijn kammetje om vlooikes er eventueel uit te kammen, en vond dat wel handig om ook in huis te hebben.


verzorgingsset

  
Natuurlijk is onze rode plastieken bak nu al veel te klein geworden, ik zal er een tweede uit de kelder moeten gaan halen denk ik!

Groetjes
Kelly

19:27 | Commentaren (7) | Tags: kelly, spulletjes

08-10-08

Wanneer komt Charly?

Ergens in een reactie van 'Ruby' las ik de vraag: "Wanneer komt Charly?". Ik heb even de postjes nagekeken en inderdaad we hebben dat hier nog nergens neergetypt. Wel hebben we gezegd wie de mama en de papa gaat worden enzo. maar niet wanneer Charly bij ons zal komen wonen.

Volgens Vera (de fokster) zal Jessy (de toekomstige mama) loops worden in december. Ze zal in die periode dan ook gedekt worden door Glen (de toekomstige papa).
Dan is het afwachten of Jessy zwanger gaat zijn. Als Jessy zwanger blijkt te zijn zullen haar kleintjes ergens in februari geboren worden.
Zit er dan tussen de kleintjes een tricolor reutje, zal dat schatje onze Charly worden.
Na de geboorte is het dan nog 8 weken wachten voor de pups naar hun nieuwe thuis mogen.

Met een beetje geluk kunnen we onze Charly dus in april verwelkomen!

Natuurlijk zullen we jullie op de hoogte houden als december in de buurt komt.


Groetjes
Kelly

15:16 | Commentaren (5) | Tags: kelly

07-10-08

Tweede plaag

Na de eerste "plaag" in het voorjaar (het ging hier over een oneindig aantal mei-keverkes) zitten we nu aan onze tweede plaag van beschermde diersoorten...
De ramen en muren zitten voor de moment vol met lieveheersbeestjes.
Wat zorgt er toch voor dat onze tuin een aantrekkingspool is voor bedreigde diersoorten, of zijn deze bedreigde beestjes ondertussen al heel wat minder bedreigd als wat je zou verwachten als je internet raadpleegt???
Die meikevers zijn in het voorjaar met tientallen uit het gras tevoorschijn gekomen, een veertien-tal dagen lang, wel een mooi schouwspel om te zien en te horen, die dingen lijken wel op helicopters als ze uit het gras verschijnen, een groot lawaai hoor.
Vandaag is het een ander verhaal, we hebben nu al een 30 tal lieveheersbeestjes buiten gezet, maar dat weegt niet op tegen de aantallen die zich op de muren van het huis bevinden.

Beestjes

Versta ons niet verkeerd, we zien veel liever deze twee kever soorten in onze tuin zitten als een kolonie wespen of andere steekbeesten (waar we dit jaar van gespaard zijn gebleven). Vorig jaar zaten er in de zomer constant wespen hout van onze tuinpanelen af te schrapen, en das veel minder gezellig...

Maarre, zo'n lieveheersbeestje, is dat giftig voor een cavalierke als hij die zou verorberen???

Groetjes Dieter

22:10 | Commentaren (0) | Tags: dieter

Weekend & teller

Vorig weekend waren we in Molenheide te gast, samen met de familie van Kelly. Dit is een jaarlijkse traditie geworden.

Ons huisje

We hebben er een aantal honden gezien (maar geen cavaliertjes), en dus hebben we maar ineens geinformeerd naar de voorwaarden om een hond mee in de bungalow te nemen. Dit blijkt verbazingwekkend simpel te zijn, er zijn 2 types waar geen honden in toegelaten zijn, voor de rest wel en mogen ze in het hele park aangelijnd rondlopen, maar zijn ze niet welkom in het hoofdgebouw, en jammer genoeg ook niet in het zwembad ;)
Op de website staat letterlijk dat gevaarlijke honden niet toegelaten zijn, maar, een cavalier kan je moeilijk een gevaarlijk beest noemen hé? Het enige grote gevaar in deze hond zijn z'n aanvallende knuffels, sprongen en zijn zwiepende staart.
Je moet wel extra budget voorzien: een hele 20 euro extra moet je betalen voor een weekendje of een midweek!! Das dus bijna voor niets vinden we.

Toen we gisteren terug kwamen, stond dat magische tellertje hier aan de linkerkant op 1003: whoehoe... (Ondertussen al 1016 and counting)
Okee, we weten het, deze teller slaat er een beetje naast, maar toch leuk om de cijfertjes voorbij te zien rollen.

Groetjes
Kelly en Dieter

18:27 | Commentaren (2) | Tags: dieter, kelly

02-10-08

Meer over Maya

Zoal in het vorige postje gezegd werd is Maya de hond die bij m'n ouders rondloopt. We hebben haar als pup bij een prive fokker gehaald. Al sinds ze een viertal weken in huis was, werd het duidelijk dat ze heupdysplasie heeft. Je zag haar trekken met de achterpoot, meestal de rechtse, als ze gaat liggen, gaat ze schuin liggen, over haar linker achterpoot en ze heeft zowiezo nooit graag gehad dat je haar een aai over haar heupstreek gaf.


Een trap heeft ze nooit op kunnen lopen, maar op zich is dat geen probleem omdat ze gewoon langs buiten loopt... 's Nachts slaapt ze beneden in de garage (ik denk niet dat ze ooit 1 nacht buiten geslapen heeft in het buitenhok) terwijl ze overdag buiten in de tuin loopt, 's avonds mag ze dan weer in de keuken.
Nu, dat in de keuken liggen na tienen is vooral omdat ze anders de buurt bijeen blaft bij het minste geluid... Dit natuurlijk omdat ze haar energie kwijt probeert te spelen, want ze blaft de hele dag door.

Verwend, ja dat is ze wel, vroeger kreeg ze elke middag een boterhammeke, maar die tijd is (gelukkig) intussen voorbij, in de vooravond haar brokskes (speciaal dieet voeding) en rond een uur of negen een appel... Yep, nen appel, geschild...
En daar staat ze op hoor!

Maya is onze derde hond, ze werd vooraf gegaan door een straathond die we uit het asiel hebben gehaald, die werd daar gevonden, vastgebonden aan een boom (het meest klassieke verhaal dus). Dit was een kruising tussen een groenendaler en nog iets, hij werd bij ons Rex genoemd. Natuurlijk gingen we "enkel even kijken", maar na een korte wandeling waren we verkocht! De hele rit van het asiel tot thuis is hij leuk in de koffer van de auto blijven zitten (je kent dat wel, een 4-deurs met de koffer een beetje open met deken ertussen dat ze niet dicht kon slaan en dichtgebonden met touw opdat ze niet open zou springen... De dag nadien vertrokken we op dezelfde manier naar de dierenarts en na 300 meter sprong hij uit de auto. Tjah, die eerste rit was interessant, maar terug naar het asiel, dat zag hij niet zitten, dat blijf ik over dat moment denken. Alle jah, Rex hebben we moeten afgeven omwille van ouderdom, nadat hij nog heel wat gelukkige jaartjes bij ons heeft doorgebracht.

De eerste hond die thuis heeft rondgelopen, was in huis enkele maanden voor alleer ik geboren werd. Dit was een mooie Golden Retriever, Tessa, waar ik voor de rest nog weinig van weet, omdat ik gewoon te jong was.

Na Rex heeft het een half jaar geduurt vooralleer er weer een hond in huis kwam, de bedoeling van m'n  papa was om met Maya te gaan wandelen, en in eerste instantie gehoorzaamheid te doen, en later dan naar pakwerk door te gaan. Beiden zijn dus onmogelijk gebleken met haar. Ze gaat niet zo graag wandelen, en als we bij ons de velden in wandelen, gaat dit goed voor een halve kilometer, en dan wil ze weer naar huis. Wat ze wel graag doet, is meerijden met de auto. In de Berlingo zitten met het hoofd naar boven, en maar rondkijken, komiek om te zien...

Ach jah, het is niet anders, en we proberen haar het beste te geven, en dat wil dan ook zeggen dat er maar korte spelsessies zijn, omdat ze meer niet aankan, maar als ze een goeie dag heeft, en ze springt naar de bal (wat ik eigenlijk moet vermijden bij het gooien) is dat mooi om te zien. Voor een andere herder is het misschien dagelijkse kost, maar bij haar een bewijs dat ze zich goed voelt. Wanneer je buiten bezig bent, al was het maar gras afrijden, zie je haar gewoon genieten, en in het begin constant naast je op en af lopen (natuurlijk met bal in de mond hé)


Groetjes
Dieter

 

20:54 | Commentaren (2) | Tags: dieter, maya