24-11-08

Sneeuw !!

Ook hier heeft het weer zich gisteren van één van z'n mooiste kanten laten zien...
Laat ons eerlijk zijn, een zonnige warme dag is het prototype van "mooi" weer, maar sneeuw... Sneeuw is toch ook wel mooi, laat ons zeggen "the second best"!

VallendeSneeuw

Ja natuurlijk is het alleen mooi als je ervan kan genieten en dus niet meer de weg op moet, maar das ook zo voor zonnig weer, iemand die moet gaan werken als het 30 graden is, vind het weer dan ook niet zo mooi.

Enfin, sneeuw is dus mooi, een leuk zicht als de vlokjes uit de lucht vallen, schoon als het tegen de grond ligt en alles spierwit maakt. Jammer genoeg heb ik niet zo'n state-of-the-art fotomachien, en dus kan ik niet laten zien aan jullie wat ik zag, maar onze tuin, hij leek paars op te lichten toen de sneeuw gevallen was en de lucht weer opklaarde. Geweldig schoon om te zien (verdikke, ik val precies in herhaling)

PaarsAchtig

Tjah, t is meer een sneeuwtuin, maar het leek écht wel meer paars hoor :p

 

Groetjes
Dieter

22:12 | Commentaren (2) | Tags: dieter, sneeuw

20-11-08

Afwachten...

Wachten kan toch lang duren zenne! Nu het eind november aan het worden is, en er normaal in december een wel bepaald teefje gedekt gaat worden, maar we weten nog niet juist wanneer... begint het wachten toch lang te duren hoor.

Behalve een tuigje en een halsbandje is de uitzet voor onze schat volledig... De plaats van de bench is bepaald, waar er een mandje gaat staan, waar we hem in het gras gaan zetten om z'n plasje of kakje te doen, waar we meestal onze dagelijkse wandeling(en) gaan maken, wat we hem willen meegeven in de socialisatieperiode, ... En ga zo maar verder...

Een hondenschool in de buurt is ook 1 van de dingen waar we nog moeten achter zoeken. Maar in Lummen hebben we wel de hondenschool van Dirk De Hollander. 1 van de gedragstherapeuten van "De Hondenfluisteraar", een programma op VT4. Ik veronderstel dat elke hondenliefhebber hier wel al ooit van gehoord heeft. Maar dit wil niet zeggen dat we met onze schat daar naar de school zullen gaan.
Een andere (die ik ook via internet gevonden heb) is 'Onze Trouwe Vriend', ook gelegen in Lummen. Maar daar kan ik niet veel over vertellen.

Als er mensen zijn die een goede school weten in de buurt van Lummen, laat het gerust weten hoor, of als je toevallig ervaring hebt met 1 van de bovenvermelde scholen... Meningen en/of tips, laat maar komen...

En dan natuurlijk is er ook nog de dierenarts, daar hebben we dan ook nog geen enkele ervaring in. We hadden een kat voor we besloten een hond in huis te nemen, maar die is... (door het drukke verkeer) niet lang genoeg blijven leven, om al een dierenarts te moeten zoeken. Maar die zoektocht zal ook wel tot een goed einde komen. Ook hier zijn tips altijd welkom...


Fredje en Dolfke, ik moet jullie wel nog even teleurstellen hoor. We zijn nog niet aan onze 6 kwinkslagen begonnen. En een paar nieuwe vinden om te 'taggen', zal ook moeilijk worden. Maar we zullen er wel een keer komen.

Groetjes
Kelly

21:48 | Commentaren (2) | Tags: kelly

16-11-08

Reisje naar de zon - Alweeer thuis

Ondertussen zijn we weer een tijdje thuis, en we missen de warmte, dus hier nog wat foto's die ons aan de warmte doen terugdenken.

 Jaja... Die 29 graden, het was toch lekker warm. Even een verkoelend drankje aan de Beachbar konden we altijd gebruiken:

29graden

 

 Bij die temperaturen was het zalig om in het zwembad te vertoeven:

 Zwembad

 

 Het mooi aangelegde strand, met veel schaduw. Je weet nooit dat je het te warm krijgt:

 strand

 

 Aan het strand was er ook een ruime steiger. En met de zalig malse zitzakken kon je daar ook rustig liggen zonnen:

Steiger

  

 Tijdens onze vakantie liep er in de tweede week ook een cameraploeg rond. Achteraf hoorden we dat ze een nieuw filmpje aan het maken waren over het hotel:

Camera

 

 Op een avond hadden ze niet beter gevonden om een kunstwerk te snijden uit... jah... wat was dat... een pompoen-actige vrucht ofzoiets. Maar het resultaat mocht er wel zijn:

 Kunst

 

 Vanuit de lobbyruimte konden we ook nog een overzichtje trekken van het zwembad en de tuinen:

 UitzichtZwembad

 

 Uitstapjes zijn er ook geweest hoor (alleen niet zo veel). 1 uitstapje ging onder andere langs 1 van de watervallen van de streek:

 Waterval

 

 Aan alle schone liedjes komt een einde. En zo kwam er ook een einde aan onze vakantie in Turkije:

Einde3

 

Groetjes
Dieter en Kelly

16:39 | Commentaren (7) | Tags: dieter, kelly, reisje

09-11-08

Reisje naar de zon - Het weer

Anders dan in België was het in Turkije lekker warm en heel zonnig. De temperatuur was zelfs in deze periode, nog tussen de 25 en de 30 graden door de dag. Goed weer om te liggen bakken in de zon, en een bruin kleurtje te kweken :) Natuurlijk hebben we ook wat regen gehad, dit was wel maar 1 dag en begon pas 's avonds (zo tegen 20u). Het was geen gewoon regenbuitje, maar een heus onweer. Wel verschoten we er van dat de zandzakjes klaar gelegd werden voor de deuren :S

Zandzakskes

maar achteraf gezien, bleek dit een soort standaard procedure (oef) :p
Het onweer dat hiermee samenviel had vooral leuke opnames als resultaat, en die willen we dan oon graag nog even met jullie delen...


Het enige wat we waren vergeten, waren onze UNO kaarten voor 'savonds... In de plaats daarvan hebben we dan maar een opblaas matras gekocht om langer in het water te liggen (okee, je hebt gelijk, om te spelen als twee klein mannen)

matras

Jammer genoeg waren de dagen na het aanpassen van het uur wel heel kort geworden, tegen 16 uur moest je al uit het water, want de zon had dan geen warmte meer, en dat uurtje minder (het terugzetten van de klok), dat voel je dubbel en dik als je op vakantie bent!

 zonnig

 

Groetjes
Kelly & Dieter

04-11-08

Reisje naar de zon - Miracle Resort

Een resort, ja ok, maar waar dan wel?? We verbleven in het Miracle resort, in Lara bij Antalya. En dat op een twintigtal minutjes van de luchthaven, makkelijk wel want als je uit het vliegtuig gestapt bent, wil je zo snel mogelijk je lange broek uitspelen!

Hotel_edit

Het Miracle is gewoon een droom als je een luilekker vakantie wil maken. Zoals in vorige post al gezegd is eten en drinken geen probleem, maar verder is ook het zwembad gigantisch mooi en goed onderhouden, leuke glijbanen voor kinderen (en ook de ouderen met een jonge geest) en aparte glijbanen en zwembadjes voor de allerkleinsten. Naast de zwembaden liggen er mooi aangelegde en onderhouden wandelpaadjes met leuke tuinperkjes en nog een waterpartij.

Tuin

Kortom, naast het all inclusive principe scoort het hotel ook nog hoog op de afwerking van hun omgeving.

 Groetjes
Kelly & Dieter

21:00 | Commentaren (6) | Tags: dieter, kelly, reisje

01-11-08

Reisje naar de zon - All Inclusive

Het is hier een tijdje stil geweest, maar daar hebben we een goede reden voor hoor.
Nu er nog geen Charlytje rondloopt, konden wij er nog even van profiteren om op reis te gaan. Onze reis ging naar Turkije, we hebben een vakantie van een tiental dagen in een heel mooi en groot hotel achter de rug. Heel ruime kamers, lekker eten, groot zwembad, vlak aan de zee, ... en dit alles in een All inclusive formule.

Zo een All inclusive is echt een droom! 's Morgens gaan ontbijten, 's middags de lunch, rond 2 uur in de namiddag nog een tussendoortje (een hamburgertje met frietjes bijvoorbeeld, mjammie), 's avonds het avondeten. En dan denk je dat je er wel bent. Maar nee hoor, ook een midnight snack kon je nog krijgen. Korte samenvatting: vanaf 07u00 's morgens tot 02u00 's nachts konden we eten en drinken tot we er bij neervielen en we hoefden geen cent meer te betalen (buiten dan natuurlijk de fooien hier en daar).
Ook cocktails waren in de prijs in begrepen, spijtig genoeg waren deze niet echt euhm... aan te raden (om het mooi te zeggen), maar den Bailey's smaakte wel net als thuis :)

Voor sommigen is zo een "Ultra All In" misschien de normaalste zaak als ze op vakantie gaan, maar voor ons de eerste keer en een hele openbaring!

Het warm buffet met elke dag iets anders

WarmBeuffet

 

Het koud buffet

KoudBuffet

 

Het konijneneten

Konijneneten
 

 

Het broodbuffet

BroodBuffet

 

Het dessertenbuffet

DessertBuffet
 

 

's Morgens was er zelfs een cornflakesbufet

CornflakesBuffet

 

Het was toch elke dag lekker hoor, zelfs de mussen kwamen mee eten binnen

Mussen

 

Meer over de reis komt later. Maar we moesten toch ook nog niet alles al laten zien hé (hihi)

Groetjes
Dieter en Kelly

17:18 | Commentaren (8) | Tags: dieter, kelly, reisje