14-12-08

Met de trein naar Oostende

Met de trein naar Oostende, tjoeke tjoeke tuut tuut... Gisteren hebben we van het reclame aanbod van de NMBS gebruik gemaakt: het shopping-biljet. Voor 8 euro per persoon reis je met de trein naar een willeurig station en terug. We kozen voor een dagje uitwaaien aan de Belgische kust... En uitwaaien, dat hebben we gedaan, het was ijskoud en verschikkelijk winderig. We hebben wat rondgelopen in de winkelstraten waar heel wat volk was en waar een ijspiste was zelfs.

Met de trein naar Oostende, en de tram naar Nieuwpoort... We hebben een favoriet plaatsje aan zee, en dat is in Nieuwpoort, bij Brasserie Carrousel. Je neemt daar een kannetje chocomelk (en dat smaakt bij dit koud weer) en dit is wat je krijgt:
Chocomelk

We zijn daar dus met de tram naartoe gereden en na de chocomelk ging de trip weer naar Oostende met dezelfde tram (eigenlijk wel vreemd: in totaal meer dan 2 uur tram voor een chocomelk)

Met de trein naar Oostende, en met de bus naar huis... We vertokken weer naar huis met de trein, maar van een vlotte verbinding kon je moeilijk spreken. We kwamen tot in Leuven, maar daar moesten we een uur wachten op onze aansluiting, om dan nog een half uurtje verder te treinen naar Diest. Maar omdat onze neuzen zo fel op huis stonden, vonden we een uur wachten er teveel aan :)
We besloten dus maar met de bus verder te gaan. Een uurtje later waren we in Diest, zonder wachten, en lekker warm met de bus.

Rijden met de trein, altijd een beetje reizen, maak van deze slogan maar eerder: rijden met de trein, altijd een beetje avontuur.
We hebben er dus gewoon een trein-tram-bus dag van gemaakt :)

We hebben ons toch weer geamuseerd en het was een leuk avontuurtje!

Groetjes
Dieter

20:51 | Commentaren (5) | Tags: dieter, trein, oostende

Commentaren

Leek me toch wel een leuke dag. Zo zou ik nog wel eens naar Hasselt willen.

Gepost door: Fredje en Dolfke | 14-12-08

Hasselt hey Fredje en Dolfke...
Hasselt is ook een leuke, en zeker de moeite, daar hebben ze op het Kolonel Dusart-plein een hele kerstmarkt opgebouwd en tot "Winterland" gedoopt. Ik ben er vorige week voorbij gekomen en het leek heel tof, ik neem Kelly volgende week ook mee ernaartoe ;)

Gepost door: Dieter | 14-12-08

Gelukkig wonen wij kortbij Oostende. Alhoewel wij hebben nog nooit in een trein gezeten ... daar zal dus dringend eens verandering in moeten komen.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 15-12-08

diest awelles mams zegge dat zij dare vroeger heel veel naartoe ging vore zwemmen(nuja zwemmen) ze kanne niet zwemme mare vore zonne in halve maan :-) van ons 20 min. ver is te zien welke wege je neemt :))))
en hela lekkere chocomelk al is ze ijskoud nog lekkerste(vinde mams toch) :-)
fijne avond zenne vriend.

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 15-12-08

een goede morgen dat zal een leuke dag worden
en dat op tafel sta mmmmmmm ziet er lekker uit
maak er een leuke dag van
en kom ook eens kijken naar m'n andere blog
http://fotografiekust.skynetblogs.be/
knuffels

Gepost door: @ludwig | 16-12-08

De commentaren zijn gesloten.