31-12-08

Gelukkig Nieuwjaar

2008 loopt op zijn einde, en 2009 gaat beginnen.

Daarom wensen wij al onze bezoekers een heel gelukkig en voorspoedig 2009!

nieuwjaar

 

 VuurWerk1VuurWerk2 

Groetjes
Dieter en Kelly

11:01 | Commentaren (5) | Tags: kelly, nieuwjaar

26-12-08

Kerst!

Ondertussen is Kertmis voorbij, maar we hebben er toch van genoten, en lekker gegeten.

Natuurlijk hebben we ook een hele hoop pakjes gekregen en uitgepakt. Dat waren dan wel grotendeels pakjes die we voor onszelf gekocht hadden en ingepakt, maar dat uitpakken blijft toch leuk zenne!

Pakjes

 

Wij willen langs deze weg natuurlijk ook iedereen een Zalige Kerst wensen!!

kerstmis103

 

 

 

 

 

 

 

 


Groetjes
Dieter en Kelly

 

15:37 | Commentaren (4) | Tags: kerst, kelly

17-12-08

Bijna Kerst

Het is bijna Kerstmis. Overal zie je meer en meer kerstversieringen verschijnen, de kerststallekes worden overal gezet, je komt meer en meer cafeetjes tegen waar ze nu ook glühwein aanbieden, de openbare ijspistes worden weer overal geplaatst...enzovoort...

Hier is ondertussen ook de kerstboom in elkaar geraakt en versierd. Dit is wel een werk van 2 dagen geweest hoor. Met volle moed haalden we zondag alles van de zolder, pakten de kerstboom uit en staken die in elkaar. Nog geen probleem...
We doen de bakken van de lampjes en versieringen open en zoeken naar de lampjes voor de boom... probleem... waar zijn de lampjes???
Juist, we hadden er geen meer. Vorig jaar hadden we lampjes geleend van de ouders en die zijn dit jaar wel in gebruik daar... Wat nu???

Naar de Snuffelmarkt! Daar hebben ze lampjes genoeg! :D Probleem opgelost.

Eenmaal terug thuis: alle lampjes in de boom gehangen, de boa's erin (je weet wel zo een slinger van pluimpjes)... en nu de kerstballen... probleem... Waar zijn die haakjes om die ballen omhoog te hangen???
Juist, die lagen ook nog bij de ouders... Maar het was al laat en donker dus we gingen niet meer storen.

Op maandag zijn we dan toch even alle haakjes gaan halen die ze nog over hadden, en zijn ook de kerstballen in de boom geraakt! Alleen de pakjes en het stalletje er nog onder, en hij was klaar:

 

Kerstboom

 

Toch een pak gezelliger hoor nu, zo met die flikkerende kerstboom in huis. Nu nog eventjes wachten om al die pakjes open te doen, hihi.

Groetjes
Kelly

21:29 | Commentaren (2) | Tags: kelly, kerst

14-12-08

Met de trein naar Oostende

Met de trein naar Oostende, tjoeke tjoeke tuut tuut... Gisteren hebben we van het reclame aanbod van de NMBS gebruik gemaakt: het shopping-biljet. Voor 8 euro per persoon reis je met de trein naar een willeurig station en terug. We kozen voor een dagje uitwaaien aan de Belgische kust... En uitwaaien, dat hebben we gedaan, het was ijskoud en verschikkelijk winderig. We hebben wat rondgelopen in de winkelstraten waar heel wat volk was en waar een ijspiste was zelfs.

Met de trein naar Oostende, en de tram naar Nieuwpoort... We hebben een favoriet plaatsje aan zee, en dat is in Nieuwpoort, bij Brasserie Carrousel. Je neemt daar een kannetje chocomelk (en dat smaakt bij dit koud weer) en dit is wat je krijgt:
Chocomelk

We zijn daar dus met de tram naartoe gereden en na de chocomelk ging de trip weer naar Oostende met dezelfde tram (eigenlijk wel vreemd: in totaal meer dan 2 uur tram voor een chocomelk)

Met de trein naar Oostende, en met de bus naar huis... We vertokken weer naar huis met de trein, maar van een vlotte verbinding kon je moeilijk spreken. We kwamen tot in Leuven, maar daar moesten we een uur wachten op onze aansluiting, om dan nog een half uurtje verder te treinen naar Diest. Maar omdat onze neuzen zo fel op huis stonden, vonden we een uur wachten er teveel aan :)
We besloten dus maar met de bus verder te gaan. Een uurtje later waren we in Diest, zonder wachten, en lekker warm met de bus.

Rijden met de trein, altijd een beetje reizen, maak van deze slogan maar eerder: rijden met de trein, altijd een beetje avontuur.
We hebben er dus gewoon een trein-tram-bus dag van gemaakt :)

We hebben ons toch weer geamuseerd en het was een leuk avontuurtje!

Groetjes
Dieter

20:51 | Commentaren (5) | Tags: dieter, trein, oostende

09-12-08

Zenuwachtig

Inderdaad, we worden zenuwachtig... (allee, WORDEN... Zeg maar gerust ZIJN)
Nu de pups van Poppy naar huis zijn, komt het mement van de waarheid alsmaar dichterbij...
De vragen beginnen luider te klinken: "en wat als er geen tri-color reutje in de nest zit?"
Ik kan vertellen, het is een moeilijke vraag waar we nog geen antwoord geven.

Kelly is heel duidelijk, het kan, eventueel, als het niet anders kan, afwijken, maar dan mag hij niet Charly gedoopt worden. Die naam is voorbehouden aan de tri-color die er dan ooit bijkomt (duidelijk toch, weet ik ineens dat het met ééntje niet gaat stoppen) Ach, je hoort overal dat de mannen overstag moeten gaan als de vrouwen zeggen dat "het beestje toch een speelkameraadje nodig heeft". Ik denk dan bij mezelf "En ik dan, ben ik geen speelkameraadje", maar blijkbaar is dat niet hetzelfde ;)

En ik, wat ik vind? Wel, toch liefst een tri-colortje, maar we hebben ook gezegd dat wanneer het nu niet raak is met Jessy, dat we dan zouden wachten op onze favoriet (Diva dus). Ondertussen moet ik bekennen dat dit niet haalbaar zal zijn, nu nog een jaar wachten, dat is erover, das nie normaal :( (he kijk, als ik er eentje van Diva wil, zijn ze blijkbaar ook al met z'n twee)
Verdikke, die cavaliers, ge kunt ze nie gemakkelijk alleen houden precies :D

Schilderij

 

Wat er ook van is: we hopen maar dat het allemaal niet zo moeilijk wordt, dat we ons voor niets opwinden, en dat Glen genoeg van z'n kleurengenen meegeeft aan de pups bij Jessy.
De boodschap is duidelijk: GO GLEN, GO JESSY ;)

En als het niet lukt... is het nog maar zo, en er zijn veel ergere dingen als een kleurtje dat niet exact is wat je je voorgenomen had.

Om af te sluiten met twee one-liners:
- het is het karakter wat telt!!
- hey, that's nature!!


Groetjes
Dieter

22:07 | Commentaren (3) | Tags: dieter

07-12-08

Hondenschool gekozen!

Zoals je al kan afleiden aan de hand van de titel, gaat dit berichtje over de hondenschool. Jaja zelfs zonder een hondje te hebben, kan ik het over de hondenschool hebben.

We hebben een hondenschool gekozen!!
Ik ben deze morgen op bezoek geweest in een hondenschool in Beringen genaamd Muizenheide. Daar heb ik de puppyklas, de A-klas en de agility gaan bekijken.
De school werkt beloningsgericht en alle trainers zijn vrijwilligers die met hart en ziel lesgeven samen met hun eigen hond (als voorbeeld).

De trainers en andere mensen die daar de boel regelen zijn heel vriendelijk en geven zoveel mogelijk info, je kan er met al je vragen terecht! Meer info op hun website: http://www.hsmuizenheide.be/index.php

We zullen daar met onze Charly ook niet de enige cavalier zijn. In de puppyklas loopt er nog een ruby-cavaliertje mee (genaamd Wobbe). En in de A-klas was er ook een ruby-cavaliertje (waar ik de naam niet van gehoord heb). Langs het terrein liep er ook nog een bleinheim-cavaliertje rond. Rasgenootjes genoeg dus... maar ... nog geen tricolorke (hihi...)

 

Daar heb ik ook maar ineens gevraagd of ze mij geen dierenarts konden aanprijzen. En ja hoor, ze zeiden dat er in Kuringen een goede dierenartsenpraktijk is dat heel goed met de hondjes omgaat. Het is een praktijk waar 3 dierenartsen samen zitten, Dierenartsenpraktijk Herkenrode.
In Paal (veel korter bij huis) gaat binnekort ook een dierenartspraktijk open, dus waar we naar de dierenarts gaan, is nog niet zeker.

Groetjes
Kelly

01-12-08

Boogschieten

Ons Kelly schiet al jaren mee in een boogschutterstoernooi voor niet-boogschutters. Hier schiet je met een team van 3 personen op een liggende wip (in de verte dus).
De wedstrijd staat enkel open voor mensen die niet clubverband spelen. De voorbije jaren is dit voor haar een vast team geweest met 2 van haar nichtjes, met wisselend success.
Het toernooi wordt georganiseerd in Keerbergen, waar ze ook opgegroeid is.
Tot zover de achtergrond informatie :)

KellySchiet

 

Voor we vertrokken had ik nog even vermeld dat ze maar een beker moest meebrengen. Ze mocht zelf kiezen: het toernooi winnen, of beste vrouw worden. Dat winnen van het toernooi moet niet uitgelegd worden denk ik, maar die beste vrouw, wel het komt erop neer om binnen één wedstrijd (10 pijlen per persoon) zoveel mogelijk vogeltjes af te schieten. Diegene met de meeste vogels wint deze beker.
Beste vrouw was niet voor dit jaar, maar in haar beginjaren heeft ze deze beker al 2 keer verovert naar't schijnt (jah, toen kende ik haar nog niet hé)

Maar verdikke, ze heeft samen met haar 2 ploegmaatjes Nadia en Ellen toch de overwinning binnen gehaald hoor!!!
Het was spannend tot het laatste moment. In de finale worden geen 10 maar 20 pijlen per persoon geschoten. Bij de laatste pijl was het 12 voor de meiskes en 11 voor de tegenstander. En bij die laatste pijl heeft Ellen nog een vogelke extra eraf geschoten, wat een eindstand van 13 tegen 11 als resultaat gaf.

Scorebord

 


Ik wil ze alle drie nog eens nen dikke proficiat wensen met hun prestatie want het was nie nix zenne...

DeGroteDrie

 

Groetjes
Dieter