31-01-09

Update

We hebben intussen te horen gekregen dat Jessy echt hersteld is, ze is enkel nog wat treurig soms. Ik twijfel er niet aan dat Vera en Chris haar er wel overheen krijgen. En de andere meisjes zullen haar ook wel troosten.

We hebben voor Chris en Vera gekozen omdat we daar de gezelligheid in huis gevoeld hebben, gezien hebben hoe ze met de pups omgaan en wat ze de kleintjes al leren kennen. Ongetwijfeld zullen er wel andere fokkers zijn die dit evenaren, maar het gevoel is goed.
Een diertje uit een kennel, dat risico willen we liever niet nemen, alhoewel we op een boogscheut zitten van eentje. En een herplaatsertje: we hebben nu eenmaal gekozen om voor een pup te gaan, dus die optie valt ook weg.
Wanneer je dan dit nieuws krijgt, ga je gewoon weer nadenken, en andere opties bekijken, en weerom kom je uit met wat je al besloten had! Een tri-color (oke, blenheim mag ook ;) ) van bij Colours Of Wales!!

In het vorige postje wisten we dan ook nog niet hoe Vera en Chris zouden reageren, en voor wanneer het volgende nestje dan wel niet zou zijn. Op een blog zet je wat je voelt, op de moment dat je je zo voelt, echte emoties dus :)

Ondertussen zijn we dan ook gekalmeerd, en weten we nu dat Jaimie binnenkort ook loops zal worden en gedekt zal worden, ook weer door Glen. Dit maakt dan ook dat het uitstel maar voor een 3 tal maanden geld.

Trouwens even terzijde, met Jessy waren we ook nog niet zeker hé, wanneer ze haar nestje wel had gehad, maar enkel teefjes had geworpen, dan waren we ook teleurgesteld geweest dat er geen pup bij was voor ons. Hetzelfde verhaal begint nu weer opnieuw. We kunnen pas zeker zijn op het ogenblik dat de pupjes geworpen zijn hé.

Groetjes
Dieter

16:36 | Commentaren (3) | Tags: dieter

26-01-09

Nature's way

Vandaag hebben we slecht nieuws te horen gekregen...
Jessy heeft vannacht een miskraam gehad, dus in tegenstelling tot het berichtje van gisteren zitten we nu weer zo'n beetje bij af.
De stemming hier in huis is dus niet meer zo vrolijk, en ik heb spijt van het vorige berichtje wat we gisteravond geplaatst hebben, zeker na alle leuke reacties (mercikes hé)
Het berichtje staat ondertussen bij Vera op de blog, met Jessy gaat alles blijkbaar goed, maar we volgen de berichtjes met argusogen.

Je relativeerd natuurlijk wel, in het licht van de gebeurtenissen voor het weekend bij Dendermonde, maar voor je eigen kleine leefwereld is het evenzeer een drama.
Tijd brengt raad is een wijs gezegde, en we zullen dan wel zien wat we nu gaan doen. Op dit ogenblik is het allemaal een beetje onwezenlijk. Het stond praktisch vast dat Jessy de moeder zou zijn van onze pup, het "wat als er geen tri-color bij zit" was al uit de weg gegaan, dan zou het een blenheim zijn. Maar nu, wachten op de volgende nest bij Vera? Wachten op Diva (nog langer dus)? Kijken voor een herplaatsertje? Kijken bij andere fokkers?
Mogenlijkheden genoeg, maar met Vera en Chris klikt het goed, we zijn gaan kijken toen er een nestje was, en die mannekes worden daar zo goed grootgebracht. Waarom dan verder kijken?

Om te beeindigen, nog even de naakte waarheid: de natuur kan een grillig ding zijn, maar je moet eraan gehoorzamen.
We wensen Jessy het beste toe, dat ze zich er goed overheen kan zetten, en misschien toch nog eens mama kan worden later.
Ook voor Vera en Chris hoop ik dat dit gebeuren niet te lang gaat blijven hangen, en dat ze nog vele andere mooie nestjes kunnen laten voortbrengen.


Treurige groetjes
Dieter & Kelly

20:46 | Commentaren (6) | Tags: dieter, kelly, jessy

25-01-09

Wachten, wachten en... nog wat wachten

Zo gaan onze dagen traag maar zeker voorbij. En als de dag voorbij is, zijn we weer een dagje korter bij de geboorte van de pups...

Gelukkig kunnen we onze zinnen wat verzetten met het werken op de zolder. We gaan die laten isoleren, maar daar is nog wat voorbereidend werk aan.
En het zetten van de omheining moeten we ook nog inplannen, we weten nog wel wat te doen.

Maar toch, het zal nog een tweetal weken duren vooralleer we weten waar we staan. Hopelijk hebben we binnen 2 weken meer nieuws te vertellen op het nu wel heel erg stille blogje.

Nog 2 weken afwachten, en dan ... nog eens 8 weken vooralleer het kleine wezentje bij ons in huis verwelkomt zal worden, we kijken er naar uit, want God, wat duurt het toch lang.

Groetjes
Kelly en Dieter

21:01 | Commentaren (5) | Tags: dieter, kelly

15-01-09

3 of meer...

Wat zou dat nu toch weer kunnen betekenen???

Ik zal het u even uitleggen:
Jullie weten ondertussen uit vorig postje dat teefje Jessy zwanger is, en dat wij dus in blijde verwachting zijn van een pupje.

Wij hebben intussen een mail ontvangen van Vera, en weet je wat... GOED NIEUWS!!!
Ze zijn met Jessy naar de dierenarts geweest en hebben aan de hand van een echo kunnen zien dat er al zeker 3 pupjes aan het groeien zijn in haar buikje. Maar de dierenarts zei ook dat het er wel eens meer dan 3 kunnen zijn!

Spannend...spanend...spannend...

Groetjes
Dieter en Kelly

20:58 | Commentaren (3) | Tags: dieter, jessy, pupjes, kelly

09-01-09

Jessy is zwanger!

Joepie!!! Jessy verwacht een nestje!!!

Deze mooie dame zal ergens de eerste week van februarie mama worden:

_Mama2

 

Nu maar hopen dat er genoeg pupjes geboren worden, en dat er een reutje bij is voor ons. Over het kleurke doen we niet meer moeilijk. We hopen natuurlijk op een tricolorke, maar een bleinheimke is ook goed, zoals jullie al weten.

Groetjes
Kelly

11:16 | Commentaren (6) | Tags: kelly, jessy