31-05-09

Postje maken

En zo dicteer ik het baasje wat hij moet typen...
Neen, is was niet aan het dutten, ik was aan het NADENKEN!!!

Typenmaar

Pootje
Charly

21:57 | Commentaren (3) | Tags: dieter

30-05-09

Dierenarts

Hallookes allemaal...
Gisteren zijn we voor het eerst bij de dierenarts geweest. Daar bleek alles in orde te zijn hoor, alleen dat m'n eten een beetje afgekeurd werd. De Duck zou volgens de dame niet voldoende zijn omdat dit niet speciaal voor puppies is ontwikkeld. Maar jah, vroeger was dat er ook niet hé, en ik eet m'n Duck zo graag! Vandaag zijn we in Averbode gaan wandelen bij de autoshow en iets drinken, maar de baaskes hebben geen ijsje gegeten, we gingen eigenlijk enkel om mij aan volk te gewennen.

Charlyslaapt

Voor de rest het normale spelen, eten en slapen. In mijn opvoeding kruipt blijkbaar meer tijd dan verwacht, want ik kan niet dagelijks iets komen vertellen aan jullie zoals ik gedacht had. Maar kom, tot de volgende keer hé

Pootje
Charly

22:23 | Commentaren (3)

28-05-09

Die eerste dag

Hallo allemaal...
Gisteren was m'n eerste dag hier bij Dieter en Kelly, weg van m'n broertje, zusjes en mama... Amaai, ik mis die wel erg zenne!
Ondertussen zijn we donderdagavond, en lig ik nu rustig in m'n bench. Daarstraks was dat wel anders hoor, toen gingen de baasjes eens weg zonder me, en lieten ze me in die gevangenis achter joh! Ongelofelijk, maar weet ge wa? Ik moet da naar't schijnt leren, want da ga ik meer moeten doen... Pffft, da zie ik nie zitten zenne. Zo 's nachts als ze in hun slaapkamer zitten, okee, da zou nog wel lukken, maar als ze niet thuis zijn, neen, das erover! Dan wil ik mee!

charly1

Allee jah, we zullen eens beginnen bij het begin hé, wel we kwamen hier aan rond 9 uur 's morgens, bij een stralend zonneke.
Eerst hebben we zo'n beetje de tuin verkend, ik ben nog niet ver geweest hoor. Daarna heb ik in huis wat rondgelopen en zijn we al spelend een aantal kamers ingeraakt, ook in de gang, waar zo'n grote metalen kooi stond. Uiteindelijk blijkt dat mijn bench te zijn, mijn eigen veilige plekje, mijn huisje in huis. Allee, ze hebben daar veel namen voor, maar in vind het er nog niet zo leuk, zo alleen, maarja dat zei ik net al hé...

charly2

Ik moest ook nog m'n ontwormings productje krijgen. Dat werd met een spuit in m'n mond gespoten, maar ik vind dat eigenlijk niet zo slecht hoor... Ik heb da spuitmondje zelfs nog eens afgelekt voor't vrouwke, goe van mij é...
Voor de rest veel gespeeld en geslapen, en al direct ook in de bench geslapen.

Vannacht ook in de bench geslapen, en om 1 uur en 6 uur op de baasjes geroepen... K zat met een volle blaas, maar na de plasjes bleef ik een brok energie die niet weer de bench in wou. De eerste keer is het niet gelukt, maar na 6 ben ik er niet meer in gemoeten, hihi...

charly3

Vandaag zijn we aant spelen geweest, hebben we slaapjes gedaan in de meest bizarre posities (zoals hierboven) en zijn we 2 keer met de auto gaan rijden naar winkels toe, waar ik steeds in m'n wandelzak zat. Het in de zak gezet worden is wel best wat spannend, maar als ik er even inzit, lukt het wel hoor. Ik ben wel wat opgewonden, en niet helemaal op m'n gemak dan, maar ik houd me goed onder controle.

Nu ga ik lekker slapen, tot bij het volgende postje allemaal!! slaapwel!

Pootje
Charly

22:39 | Commentaren (2) | Tags: dieter

27-05-09

Thuis...

Deze morgen, heel erg vroeg zijn we Charly gaan halen. Zo rond 9 uur waren we al thuis met onze nieuwschierige bink.
Vandaag wordt hij net 8 weken, en ook Kelly verjaart vandaag. Onze Charly kreeg dus een mooie strik om z'n hals...

Strik

Voor het afscheid hing hij nog een tijdje bij z'n mama rond, en was hij nog vollop aan het spelen met Lizzy...

 metmama

Toen ging hij z'n heu... draagtas in... Tjah, draagtas. Meneer heeft wel pootjes, maar mag deze niet teveel gebruiken de eerste tijd, dus zo kan ermee gewandeld worden, en wanneer hij moe is, gaat hij maar de zak in. Klinkt niet echt interessant voor het beestje, en das ook het gezicht dat hij trok: "waar steek je me nu toch in???" Alllee, na wat gesukkel toch ik de auto geraakt met een dan al kalme hond. Hij genoot de eerste 10 minuten van het uitzicht (kijkend naar elke hoek van de auto, via elk raam heeft hij naar buiten gekeken, ongetwijfeld) om zich daarna rustig neer te leggen...

 auto

En toen kwamen we thuis. Tuin verkennen! 't Is te zeggen, we hebben het nu op een 10-tal vierkante meter gehouden, dus hij heeft nog veel hoekjes, kantjes, bomen en afsluiting te gaan.
Ook binnen al eens rondgelopen, en vooral achter ons aan huppelend. De vlotheid van rondsjeezen zoals bij Maureen zal de volgende dagen ook wel geleidelijk aan binnen sluipen...

 thuis


Vreemd, maar ik heb voorlopig alleen van buiten foto's.. Ach wel, die van binnen komen nog wel.
Nu ligt onze knapperd z'n eerste schoonheidsslaapje te doen in de bench, met de deur op een kleine kier.

Groetjes
Kelly & Dieter

11:51 | Commentaren (9) | Tags: dieter

26-05-09

Aftellen

Eindelijk...
het aftellen zit er zo goed als op, jahjah...
Morgenochtend heel erg vroeg gaan we onze Charly ophalen... Yey :)

Charly

 

Groetjes
Kelly & Dieter

08:30 | Commentaren (4) | Tags: charly, dieter, kelly

22-05-09

Filmpje laatste bezoek

Het maken van de filmpjes heeft deze keer wat langer geduurt. YouTube wou in eerste instantie geen geluid weergeven bij de clip (copyright probleem). Ik heb dan de film maar in 2 delen opgesplitst, en nu lukt het wel min of meer zoals gewild.
En geloof het of niet, maar het monteren van de stukjes is niet het moeilijke, maar het vinden van min of meer geschikte muziek, dat is veel moeilijker voor mij.
Maar, genoeg afgeweken, nu film :)

Deel 1 

 Deel 2

 

 

Groetjes
Dieter

08:29 | Commentaren (2)

19-05-09

Zondags' bezoekje

Zondag zijn we nog eens op bezoek geweest bij onze kleine Charly. We hadden van Maureen nog enkele foto's doorgekregen per mail, en daarop was al te zien dat onze teddybeer nen echte beer aan het worden is. Maar ja, je wil dat dan toch met je eigen ogen zien.
Het verschil tussen de kleinste uit de nest, en de grootste (onze Charly dus) bedraagt in gewicht al bijna een halve kilo. Charly weegt nu bijna 2300 gram, op 6 weken en half. Z'n kleinste zusje Roebie weegt iets meer dan 1800 gram.
Die van ons krijgt nu een keertje minder eten per dag dan z'n nestgenoten, en z'n eigen potje, zodat hij niet de portie van de broertjes en zusjes mee opschrokt. En hij vindt z'n duck héél erg lekker...

Food

 We hebben het nu ook wat makkelijker gemaakt om onze schat te herkennen (volgens Kelly was dit vooral nodig voor mij, en de eerste weken waren wel een beetje een ramp hoor => aha, dat is em - verdorie, waar is hij nu heen gekropen - welke is het nu weer)
Allee ja, eigenlijk is het halsbandje aangedaan om hem er alvast aan te wennen. Hij had er wel wat problemen mee hoor, hij heeft er lange tijd aan proberen te krabben, hoe zou je zelf  zijn wanneer je plotsklaps zoiets rond je nek krijgt...

halsbandje

 En Rambo, de papa van Charly was er ook, dus een kleine collage van Charly's ouders.

collage

 Er zijn vele en vele fototjes gemaakt, zoveel dat het moeilijk wordt een kleine selectie te maken, maar ik doe m'n best:

charly2

 charly1

charly3
 

Als de filmpjes een klein beetje gemonteerd zijn kom ik nog eens opnieuw langs hoor...

Groetjes
Dieter

19:48 | Commentaren (4) | Tags: dieter, charly

13-05-09

Wandeling

Vorige zondag zijn we in As, bij Genk gaan wandelen. We waren daar niet alleen. Meer zelfs, er waren daar zelfs een 50 tal mensen met ongeveer 30 cavaliers. Dat kan al tellen hé! Het was dan ook met een cavalier wandelclub: "In een meuteke lopen" (http://www.cavaliermeuteke.com/)

Velehonden

Met zo'n aantal mag je al met recht over een meute spreken :)
We werden 's morgens met een trein afgehaald in het station van As, en een aantal kilometer verder, na een uitleg van een gids afgezet. De meeste honden bleven heel erg rustig in de trein. Met 2 cavaliers ging het net iets minder rustig, Mica moest van zich laten horen, en dat Divko vond dat hij Mica moest helpen. Ik was hier zo geamuseerd naar aant kijken, dat ik blijkbaar vergeten ben van hier een foto van te maken, straf hé...

Trein

Van daaruit ging het te voet verder. Wandelen is leuk om te doen, maar met zo'n hoop honden rond je is het een hele andere belevenis. En cavaliers, één ras, maar toch niet twee dezelfden. Smal, breed, groot, klein, in elke kleurslag... Wat een verscheidenheid.
Op een ogenblik verpoosden we even aan een vijver. Het was een warme zondag, maar ik vond toch dat het water nog best wel koud was (te voelen aan het water dat de honden van zich af schudden). Hier viel nog zo'n verschil op: enkele cavalier durvers wilden snel een plonsje maken, en de rest bleef mooi bij het baasje zitten of staan. Vijvers, allemaal goed en wel, maar de korte broek was hier de foute keuze, getuigen de beten die de vriendelijke muggen me bezorgd hebben.

Zwemmen

Nat

De honden en baasjes hebben genoten van een stevige wandeling. Ook wij, toekomstige baasjes hebben ervan genoten, en eens onze kleine een beetje groter is, zullen we zeker meer meewandelen met deze groep.

Groetjes
Dieter

20:30 | Commentaren (4) | Tags: dieter, meuteke

09-05-09

Nog een filmpje

Hier is het tweede filmpje, geniet ervan zoals wij gedaan hebben :)

 

Groetjes
Dieter

20:00 | Commentaren (5) | Tags: dieter, charly, filmpje

08-05-09

Filmpje

Bij ons laatste bezoek hadden we ook een aantal filmpjes gemaakt.
Hier is er al eentje...

Raar maar waar, die dat daar aant slapen slapen is in dat eerste stukje, wel dat is Charly...

Morgen komt er nog een filmpje, belooft !!!

Groetjes
Dieter

22:02 | Commentaren (2) | Tags: dieter, charly, filmpje

06-05-09

Charly on the move

Na een maand komt er in zo'n pup al eens wat meer beweging hé.
Die van ons had er eigenlijk eerst zo geen zin in, en wou wat slapen. Een uur of twee later werd de slaapkop wakker en hij ging meteen op verkenning. Het is een nieuwsgierig baasje, onze Charly :)

OnTheMove1

OnTheMove2

 

Groetjes Dieter

18:30 | Commentaren (2) | Tags: dieter, charly

02-05-09

Op puppy bezoek

Gisteren zijn we weer op bezoek geweest bij Charly en z'n nestgenootjes.
Ach niet te veel blabla en gewoon wat foto's :)

Tekening1

Tekening2

 

Groetjes
Kelly & Dieter

13:23 | Commentaren (5) | Tags: dieter, kelly, charly