17-07-09

Koelmat

Hallo,
een tijdje geleden had ik gevraagd of jullie zo'n koelmat wel eens gebruikten... De baasjes waren daar heel hard over aan het twijfelen, en per toeval zagen ze zo'n ding liggen in de dierenwinkel Troetels in Diest. Het is er ene van Aqua Coolkeepers (http://www.aquacoolkeeper.com/)
Veel heb ik er niet van kunnen genieten, want ze was kapot: er zat wat stiksel los aan de zijkant. Dat is nu nét iets waar ik m'n tanden zou inzetten om het verder los te maken... Een omruiling kon niet onmiddellijk, want de maat was er niet meer. Het is wel even kantje boordje, want de vertegenwoordiger zij dat ze eigenlijk overvuld was. Maar omdat het stiksel echt wel los was, en dat dit niets te maken had met hoe de baasjes de mat klaar gemaakt hadden, hebben ze toch een andere gekregen. Op de verpakking staat dat je de mat 5 tot 10 minuten moet onderdompelen in water, en goed kneden. Na 5 minuten hebben ze de mat er weer uit gehaald, en die was toen heel erg goed dik. Maar er kwamen wel veel gelbollekes uit omdat ze te fel gevuld was waarschijnlijk, maar daar waar het stiksel loszat kwam er nog veel meer uit.

Baasjes hebben er een goede kussensloop over gelegd, zodat ik toch eens kon proberen. In de auto en in de bench heb ik erop gelegen tot ik ze weer moest afgeven, ze moest opdrogen voor de omruiling hé, ik heb ze dus eigenlijk maar een half dagje mogen gebruiken.

Ondertussen is de nieuwe mat hier geraakt, Ze hebben nu wel andere instructies meegekregen: bad vullen met wat water, daar de mat inleggen en niet kneden en na enkele minuten er alweer uithalen. De gelzakjes mogen maar een goede halve centimeter uitzetten (in de vorige mat waren die zakjes tot bijna 2 cm dik geworden na die 5 minuten in water). Dit is nu het resultaat terwijl de mat ligt te drogen:

mat2

Allee, we zullen zien wat dat geeft hé. Ik hoop eigenlijk dat het niet weer zo warm wordt dat ik dit nodig heb, want dan heb ik totaal geen zin om te bewegen hoor, dan ben ik sloom en lui. En voor de baasjes hoeft het ook niet meer, want die moeten weer gaan werken. Gewoon een 22 graden, das toch OK hé?

Hier bij ons mogen we echt niet klagen naar het schijnt, we wonen dan wel in België, maar sinds ik hier in mijn nieuwe thuis aangekomen ben op 27 mei, heeft het nog maar een dag of 4 geregend op momenten dat ik eigenlijk buiten wou, en dat was dan rustige regen, geen zondvloed zoals ze gewoon zijn na een droge tijd. Volgens de baasjes is dat niet normaal, maar heel leuk meegenomen. Ik mocht niet vergeten te zeggen dat ze de weergoden dankbaar zijn!

Pootje
Charly

09:15 | Commentaren (2)

Commentaren

Zo'n mat, daar weet ik niks van. Maar sinds een paar dagjes hebben wij (van hetzelfde merk) koelhalsbandjes en die hebben gisteren al goed hun dienst bewezen !!!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 17-07-09

Oei vrouwtje moest die van ons zelfs langer dan 5 minuten in 't water laten liggen de eerste keer voor ze dik was. Maar pfff wij vertikken het toch om daar op te liggen zene, we vinden er totaal niks tofs aan.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 17-07-09

De commentaren zijn gesloten.