24-07-09

Nog een reeksje foto's

Hallo,
de bazekes nemen vele foto's van mij, dus soms zit daar wel eens een echt schoneke tussen, en omdat ze zo graag stoefen met hunne lieve lieve mooie Charly (ikke dus) willen ze die graag tonen aan jullie...
*Bloos bloos*

zomaar1

 zomaar2

 zomaar3

 zomaar4

 zomaar5

 zomaar6

 zomaar7

zomaar8


Pootje
Charly

08:45 | Commentaren (5) | Tags: dieter

22-07-09

Smerig

Hmmm, ik moet met toch ergens versnuffeld hebben hoor...
Plots zag m'n neus een beetje meer zwart dan anders!
De baasjes weten niet waar ik dit opgedaan heb, maar ik zal het eens verklappen sie. Er staat een fiets in de garage, en daar zit het baasje op zondagvoormiddag op. Daar zit ook een houder op waar een drinkbus inpast, en dat is zoetigheid wat daar uitkomt. Dorstlesser noemt hij dat dan... Wel, ik was daar wat aan het ruiken, en ik werd wat afgeleid, dus begon ik wat lager te snuffelen aan iets wat heel vies rook en raar aanvoelde, de "ketting" noemen ze zoiets. Dit was het gevolg:
Smeer aan m'n snoet...

Smerig

Pootje Charly

08:30 | Commentaren (4) | Tags: dieter

20-07-09

Buis

Waarom geven de baasjes toch altijd geld uit aan nieuw speelgoed?
Het leukste speelgoed is toch dat wat je in huis kan vinden?
Dat is veel interessanter dan een nieuwe kong!
OK, ik heb dus een stukje grijze buis gevonden, en dat vind ik (voorlopig toch) het einde.

Buis1

Buis2

Maar op foto zegt dat blijkbaar, niet veel, dus plakken we er maar een filmpje aan. Kan je eens horen hoeveel plezier ik eraan beleef.
En ik bleef er maar op blaffen, maar dat ding beweegt dus niet zolang ik m'n poot daar niet tegenaan gooi hé, vreemd spel!

Baasjes vonden het grappig, maar vonden toch dat ik er teveel lawaai mee maakte, dus na het filmpje hebben ze geprobeert om me er stiller mee te laten spelen. En dat was gelukt... Maar ook niet gelukt! Soms moest ik er toch nog een reeks blafjes tussendoor gooien!

Buis3

 

Pootje
Charly

09:00 | Commentaren (2) | Tags: dieter, filmpje

18-07-09

Duck

Zo wacht ik op m'n Duck totdat bazinneke het mee naar de bench neemt.

Duck1

En kijk eens goed, ik ben groot genoeg om uit m'n eigen "cavalier-etensbakje" te eten. Volgens de theorie blijven m'n oren uit dat bakje en worden ze dus ook niet vol eten gehangen.

Duck2

En raar maar waar, die theorie blijkt te kloppen. Moest ik een manier vinden om het in de praktijk anders aan te pakken, dan laat ik het jullie wel weten hoor!

Pootje
Charly

08:45 | Commentaren (5) | Tags: dieter

17-07-09

Koelmat

Hallo,
een tijdje geleden had ik gevraagd of jullie zo'n koelmat wel eens gebruikten... De baasjes waren daar heel hard over aan het twijfelen, en per toeval zagen ze zo'n ding liggen in de dierenwinkel Troetels in Diest. Het is er ene van Aqua Coolkeepers (http://www.aquacoolkeeper.com/)
Veel heb ik er niet van kunnen genieten, want ze was kapot: er zat wat stiksel los aan de zijkant. Dat is nu nét iets waar ik m'n tanden zou inzetten om het verder los te maken... Een omruiling kon niet onmiddellijk, want de maat was er niet meer. Het is wel even kantje boordje, want de vertegenwoordiger zij dat ze eigenlijk overvuld was. Maar omdat het stiksel echt wel los was, en dat dit niets te maken had met hoe de baasjes de mat klaar gemaakt hadden, hebben ze toch een andere gekregen. Op de verpakking staat dat je de mat 5 tot 10 minuten moet onderdompelen in water, en goed kneden. Na 5 minuten hebben ze de mat er weer uit gehaald, en die was toen heel erg goed dik. Maar er kwamen wel veel gelbollekes uit omdat ze te fel gevuld was waarschijnlijk, maar daar waar het stiksel loszat kwam er nog veel meer uit.

Baasjes hebben er een goede kussensloop over gelegd, zodat ik toch eens kon proberen. In de auto en in de bench heb ik erop gelegen tot ik ze weer moest afgeven, ze moest opdrogen voor de omruiling hé, ik heb ze dus eigenlijk maar een half dagje mogen gebruiken.

Ondertussen is de nieuwe mat hier geraakt, Ze hebben nu wel andere instructies meegekregen: bad vullen met wat water, daar de mat inleggen en niet kneden en na enkele minuten er alweer uithalen. De gelzakjes mogen maar een goede halve centimeter uitzetten (in de vorige mat waren die zakjes tot bijna 2 cm dik geworden na die 5 minuten in water). Dit is nu het resultaat terwijl de mat ligt te drogen:

mat2

Allee, we zullen zien wat dat geeft hé. Ik hoop eigenlijk dat het niet weer zo warm wordt dat ik dit nodig heb, want dan heb ik totaal geen zin om te bewegen hoor, dan ben ik sloom en lui. En voor de baasjes hoeft het ook niet meer, want die moeten weer gaan werken. Gewoon een 22 graden, das toch OK hé?

Hier bij ons mogen we echt niet klagen naar het schijnt, we wonen dan wel in België, maar sinds ik hier in mijn nieuwe thuis aangekomen ben op 27 mei, heeft het nog maar een dag of 4 geregend op momenten dat ik eigenlijk buiten wou, en dat was dan rustige regen, geen zondvloed zoals ze gewoon zijn na een droge tijd. Volgens de baasjes is dat niet normaal, maar heel leuk meegenomen. Ik mocht niet vergeten te zeggen dat ze de weergoden dankbaar zijn!

Pootje
Charly

09:15 | Commentaren (2)

16-07-09

Speelgoed "aanpassen"

Hallo allemaal,
ik heb een nieuwe hobby gevonden. Dat is: in een zo kort mogelijke tijd speelgoed aanpassen, zodat het in niets meer lijkt wat het origineel ook was!
Dit lukt me vrij aardig, al zeg ik het zelf.

Speelgoed

Speelgoed2

Gisteren heb ik m'n tanden ook eens in de schoenen van het baasje gezet, met succes mag ik wel zeggen. Het lipje om de schoen aan te trekken ziet er nu veel sportiever uit vind ik. Baasje dacht daar anders over, maar kom: smaken verschillen hé. En ach, hij mag niet klagen, ik had ook heel de schoen een opknapbeurt kunnen geven, hihi...
En waarom die schoen? Ik had teveel tijd alleen in de tuin, en de deur van de garage stond open (speciaal voor mij, dat ik even in de frissere garage kan gaan liggen), en toevallig staan in die garage de schoenen in een open kastje... Baasje was wel de hele dag thuis, maar zat op het dak en in de voortuin te spelen, maar daar kan ik niet bij.
Baasje zegt wel dat ik me goed heb gedragen. Tof hé, schoen kapot, en toch nog goed gedragen. Hij zei iets van: het had erger kunnen zijn. Jammer genoeg heeft hij niet gezegd wat hij bedoelde, want dan wist ik alvast wat ik volgende keer zou gaan proberen ;)

Pootje
Charly

11:31 | Commentaren (3) | Tags: dieter

14-07-09

Overdonderende wandeling...

Zondag 5 juli zijn we gaan wandelen in Averbode. En we waren daar niet alleen zenne! Bazinneke had niet beter gevonden dan nog een paar menskes uit te nodigen die een paar cavjes hebben... En toen die er allemaal aankwamen wist ik niet goed wat te doen zenne... Die liepen zo allemaal door elkaar en wilden allemaal aan mij snuffelen en goeiedag zeggen... Maar ik was toch een beetje bang zenne, toen die allemaal op mij af kwamen... Pfff...

Na die overdonderende kennismaking zijn we een wandelingetje gaan doen, en kon ik 1 voor 1 alle cavjes een beetje besnuffelen...
En zo heb ik dan rustig Max, Boy (de cavjes van Christiane), Gio, Yari, Milan, Gucci, Belle en Quincy (de cavjes van Conny) kunnen leren kennen.

Aan het einde van de wandeling zijn de baasjes en bazinnekes een ijsje gaan eten (wat had je gedacht, we waren dus wel in Averbode e).

De ijsjes waren heel lekker, of dat vonden de baasjes en bazinneks toch... Zelf heb ik niet mogen proeven...

Dan nog een terraske meepikken, zodat wij hondjes rustig konden uitrusten. En dan naar huis, snel mijn benchke in want ik was helemaal uitgeput van al die nieuwe cavjes en die wandeling, Pfff... Vermoeiend zenne!

IMG_0051Klein

  

IMG_0055Klein

 

 IMG_0059Klein

 

Pootjes en lekjes
Charly

22:00 | Commentaren (4) | Tags: averbode, kelly

04-07-09

Stilte

Het is zo warm geweest tot nu toe dat ik niet veel zin heb gehad om baasje iets te laten schrijven. Maar er is toch weer heel wat gebeurt de voorbije week hoor, dat kan je wel zien aan de vorige 4 postjes die ik hem net al heb voorgezegd (maar hij luistert niet altijd even goed - net zoals ik) Vergeet dus niet even naar beneden te gaan en te beginnen bij het begin(In het zwembad) . Daarna mag je hier verder lezen :)


Deze week is de eerste werkweek geweest voor baasje én bazinneke. Tot vorige week was er altijd wel één van de 2 die niet moest werken gaan. Deze week had bazinneke dan de vroege, en het baasje, die werkt dan van 8 tot 16u30 (in theorie, want die kan ook veel later thuiskomen dan heb ik gemerkt)

Stilte1

Over dat alleen zitten vanaf iets voor 8, de ene keer ging ik wat liever de bench in dan de andere keer, maar moeilijk doen erover, neen dat doe ik niet. Ik krijg dan een lekkere mais-achtig kluifje en een piep-ding waar ik alleen mee mag spelen wanneer ze werken zijn. Op maandag stond ik echt te springen om de bench uit te mogen toen bazinneke thuiskwam, ik had haar zo hard gemist, want ik vergat zelfs een plasje te doen, zo druk had ik het met haar te begroeten! Dus werd ik er door haar maar even aan herinnerd, en jah dat luchtte toch op. En nadien, ging ik gewoon werder met de begroeting. Bazeke gaf ik die avond nét iets minder aandacht. Een dag later deed hij verdorie weer hetzelfde, en toen ging ik minder makkelijk weer de bench in, en verwachtte ik al dat het lang ging duren, want toen bazinneke thuis kwam bleef ik een pak rustiger. En de rest van de week verliep als een trein.

Stilte2


De bazekes zijn nu alleen niet zeker of het altijd zo vlot gaat gaan, ofdat de temperatuur er voor iets tussenzit dat ik dit zo makkelijk laat doen. Dat brengt ons op het volgende punt... De hitte!!
Sjeezes, das dus niet te doen hé, hijgen hijgen en nog eens hijgen als is 5 minuten door de zon gelopen heb, of even heb liggen zonnebaden, dan zoek ik zo de schaduw weer op.

Stilte3

De bazekes zijn aant denken om me een matje cadeau te doen van het type wat je kan vinden op "http://www.bodycooler.nl" waarop het altijd fris maar toch droog is. Zijn er vriendjes van mij die zoiets hebben? Is het leuk om daarop te gaan liggen? Want op een natte mat ga ik niet graag liggen (enkel wanneer de kleur eraf komt).

Stilte4


Pootje
Charly

10:05 | Commentaren (2) | Tags: dieter

Appelblauwzeegroen

Ik heb een nieuwe kleurslag Cavalier uitgevonden! een Quatro-color, en dit door toevoeging van de mooie kleur appelblauwzeegroen.
Op de foto's is het niet heel erg duidelijk, maar je snapt heus wel hoe ik eruit zag onder m'n buik, op mijn zij en aan de pootjes.

appel1

Hoe kwam dit nu? Het inventieve bazinneke had in de solden een matje gekocht voor me, met de bedoeling om dit nat te maken, zodat ik kon afkoelen. En blijkbaar is dat ding niet echt kleurvast, dus deelde het zijn kleurstoffen met mij. Dit gaf me een vrijgeleide richting nog meer water om me goed af te spoelen.

appel2

 

Pootje
Charly

09:57 | Commentaren (0) | Tags: dieter

Bij de dierenarts

Diezelfde avond, vlak na de school, zijn we gestopt bij de dierenarts, moest ik verdorie weeral spuitjes krijgen. Had ik dat geweten, ik had hen het laten vergeten hoor. Eerst werd ik gewogen, en groot bevonden. Ah jah, zwaar kan ik niet zeggen, want m'n ribben zijn perfect voelbaar. Volgens de arts ben ik niet te zwaar, maar en is mijn figuur goed, maar ik mag niet gaan uitzetten (of zoiets)

dierenarts1

Daarna kreeg ik spuitjes en neusprik, met als resultaat dat ik pas tegen half 10 eten kreeg, terwijl dat anders om acht uur klaar staat. Die neusprik was maar iets raar hoor, daar had ik het niet op.

dierenarts2


En van de spuitjes ben ik toch niet goed geweest hoor. We zijn 's nachts nog een aantal keer op gemoeten, en het was dringend.
Besluit: spuitjes zijn niet goed voor de regelmaat van m'n stoelgang!
Kunnen we dat niet laten verbieden??

Pootje
Charly

09:54 | Commentaren (0) | Tags: dieter

Op school

Vorige week is bazeke mee geweest naar de school. Neen, hij moest niet leren zitten en volgen, hij moest enkel fotokes maken zodat ik die hier kon laten zien!
Het oefenen ging die dag erg goed, want ik moest toch aan het bazeke laten zien wat ik allemaal kan hé!

School1

School2


Pootje
Charly

09:52 | Commentaren (0) | Tags: dieter

In het zwembad

Als het zo warm is proberen de baasjes inventief te zijn. He bazeke, opnieuw, want typ eens wat ik zeg:
Als het zo warm is probeert BAZINNEKE inventief te zijn. Ze hebben vorige zomer al een kom gekocht om in het water te kunnen spelen, en bazinneke heeft dat buiten gezet en gevuld met water. Ze heeft zelfs een trappeke voorzien om erin en eruit te stappen. Maar dat is toch overbodig als we aan't spelen zijn, dan spring ik er zo wel in!

Zwembad


Vanzelf ben ik er nog maar 1 keer ingesprongen, en dat was toen het bijna slaaptijd was. Hihi, toen mocht ik wat langer buitenblijven om eerst nog op te drogen!

Pootje
Charly

09:49 | Commentaren (0) | Tags: dieter