29-11-10

Zetel liggen

Zo 's avonds is er niets wat we liever doen dan samen in de zetel te liggen. Dotje aan de ene kant, de hele avond lang, meestal snurkend. Ikke aan de andere kant, of op een matje, of op de grond voor de zetel, of tegen Dotje aan, of... Allee, ik denk dat je wel snapt dat ik erbij ga liggen, maar niet lang kan blijven liggen. Tenzij ik echt slaap, in die zeldzame gevallen blijf ik gewoon maffen. Tot de bazekes ons wakker maken. Ze maken ons wakker om... te gaan slapen! Geeeeuw, laat ons toch gewoon liggen, de mattekes in de bench zijn koud als we daar aankomen, en dan moeten we die weer opwarmen.

4438.jpg

Pootje
Charly

21:17 | Commentaren (2) | Tags: kelly

22-11-10

In bad

Hallo,
Dotje is in bad gemoeten. Amaai zenne, da ging vlot!
Ze geniet er even hard van als ik wanneer ze natgemaakt wordt en ingezeept.

4380.jpg

4366.jpg

4369.jpg


Dan wordt het wel wat koud, en dat heeft ze niet graag, maar hey, ik ook niet. Wanneer het water dan weer over onze rug stroomt vinden we het alletwee weer wel leuk.

4355.jpg

4381.jpg

Het minst interessante is als het vrouwke begint met de haardroger, dat vind ze niet interessant, maar ik ook niet.

4402.jpg


Maar ze laat dat allemaal goed doen hoor. Natuurlijk was het na Dotje ook mijn beurt om in bad te gaan. Maar dat vond ik niet erg hoor!

4407.jpg

Badje nemen is dus plezant voor ons, maar ook voor het vrouwke, want ze moet niet vechten met ons hihi.

Pootje
Charly

07:13 | Commentaren (4) | Tags: kelly

15-11-10

Los lopen

Dat is iets wat ik dus weer niet meer mag. Ik heb blijkbaar een te groot jachtinstinct en een te klein luistergevoel. Als ik los mag, loop ik m'n neus achterna en luister ik niet meer naar m'n baasjes. Dus mag alleen Dotje loslopen als we gaan wandelen. Die spurt dan een aantal keer verder naar voren en terug, en dan loopt ze schoon langs het vrouke of langs mij af.

3648.jpg

3655.jpg

3650.jpg

Pootje
Charly

07:10 | Commentaren (1) | Tags: kelly

08-11-10

Wandelen

Bazeke wandelt nie graag met ons 2 samen, hij ziet dat zo niet zitten. Vrouwke trekt zich dat allemaal niet aan en wandelt vrolijk met ons door de bos. Meestal loop ik dan aan m'n lijn van 8 meter, terwijl Dotje los loopt en rond spurt. Soms neemt ze ook de hele korte lijn, waardoor zowel dotje als ik heel kort moeten volgen, Dotje links van haar, en ik rechts.

3698.jpg

Het bazeke laat Dotje niet meer zo graag loslopen, want ze schiet tegenwoordig als een speer de bos in. In't begin volgde ze schoon de paadjes, maar nu dat ze de weg zo'n beetje kent, is ze al verder aan het verkennen. En ze komt niet altijd heel snel terug. Bazeke heeft verdorie schrik dat ze niet komt als hij een paard of mountainbiker tegenkomt.

3646.jpg

Dus als hij gaat is het met de lange lijn en de duosplitter, zodat we alletwee langs elkaar moeten lopen. En de eerste 10 minuten ben ik dan zo uitbundig dat ik Dotje meesleur, en dat ziet hij niet graag.
Dus liefst gaat hij nog als z'n papa meegaat :)
Dan mag ik met papa Frans wandelen, en neemt hij Dotje, en dan is iedereen tevreden!

Pootje
Charly

21:08 | Commentaren (0) | Tags: kelly

01-11-10

Hoe het allemaal begon

Zullen we eens uitleggen hoe Dotje bij ons verzeild is geraakt?
Ik was al een aantal keer bij haar thuis geweest, en zij was al in mijn tuin komen spelen.
We vonden dat alletwee heel erg leuk, en hebben toen erg hard met elkaar gespeeld.

4472.jpg

Dotje moest gesteriliseerd worden omdat ze gedurig schijnzwanger was, en dat kon gevaarlijk zijn.
Na deze operatie is ze nog een weekje of 3 bij haar oude baasjes gebleven.
Op 24 juli zijn we dan 's morgens Dotje gaan ophalen bij haar vorige baasjes.

3539.jpg


 
Dotje en ik vonden het geweldig toen we thuis aankwamen, en we speelden alsof ons leven ervanaf hing.
Ik dacht toen dat ze alleen kwam spelen, en dus mocht ze beslissen wat we gingen doen.
Soms gromde ze wanneer ik voor haar te wild wou spelen. Maarja, ik ben een venteke van nog geen jaar en half, dus ik wil wel ruw spelen hé.
Allee ja, vrouwen hebben naar't schijnt altijd gelijk, dus ik kalmeerde maar wat, en liet haar leiden.
Na een week begon ik te begrijpen dat het hier wat langer ging duren, maar ik ben (al zeg ik het zelf) een klein beetje ietsipietse aan de dominante kant (volgens het bazeke ben ik heel erg dominant, maar dat zal wel overdreven zijn zeker?)
Ik begreep dus dat wanneer ik roedelleidertje wou worden, me toch wat anders moest gaan opstellen.
Dat heb ik dan ook maar gedaan, en daarmee ging alles prompt vlotter. Dotje is een heel stil karaktertje, wat het moeilijk had om leider te spelen over ons. En ze was ook gelukkig dat ik het voortouw nam.
En door die capriolen heeft het een maand geduurd vooralleer wij tweetjes helemaal door hadden wat we aan elkaar hadden en hebben.
Nu, nu kan ik dat zwart spook niet meer missen!

4327.jpg


In het begin moesten we niet in elkaars buurt komen, als er iets eetbaars in de buurt was. Maar nu eten we gezellig onze knabbel op, naast elkaar op hetzelfde kussen.

4464.jpg

Als ik naar de hondenschool ga, blijft zij thuis. Wanneer ik dan thuiskom, zoeken we elkaar zo snel mogelijk op, en rennen we enkele rondjes door de tuin! En als zij terug komt van de hondenschool, doen we hetzelfde :)

Pootje
Charly

21:08 | Commentaren (2) | Tags: kelly